Τι να κόψεις για να γίνεις πιο παραγωγικός

    Από: Startup Team
πηγή: gr.askmen.com

Δεν υπάρχει τίποτα που να σαμποτάρει την παραγωγικότητά σου περισσότερο από τον ίδιο σου τον εαυτό. Ειδικά οι κακές συνήθειες που ρίχνουν την παραγωγικότητα και την ακρίβειά σου, κάνοντας σε λιγότερο δημιουργικό.

Ακολουθούν 9 πράγματα που αν τα μειώσεις θα δεις πόσο πιο συγκεντρωμένος και παραγωγικός θα είσαι, είτε έχει να κάνει με τη δουλειά στο γραφείο είτε με τη ζωή την ίδια.

Έχουμε και λέμε.

To ξεκίνημα

Πολλοί συγγραφείς περνούν ατελείωτες ώρες κάνοντας brainstorming για το τι θα γράψουν. Η ουσία είναι όμως ότι πώς θα καταφέρεις να δημιουργήσεις κάτι σπουδαίο αν δεν ξεκινήσεις από κάπου; Όπως πολύ σωστά το θέτει η συγγραφέας Jodi Picoult «μπορείς να διορθώσεις μια κακή σελίδα, αλλά όχι μια άδεια».

Τα notifications

Χρειάζεσαι 15 λεπτά συνεχόμενα για να συγκεντρωθείς σε μια δουλειά, αν το καταφέρεις, μπαίνεις σε παραγωγική φάση. Τη λεγόμενη ροή. Όταν όμως σε αποσπούν τα notifications στο Facebook, στο Whats app και στο Instagram βγαίνεις αυτομάτως εκτός ροής. Κάτι που σημαίνει ότι θέλει άλλα 15 λεπτά για να ξαναβρείς ρυθμό.

Οι συναντήσεις

Τα meetings στη δουλειά είναι αυτά που πολύ εύκολα μπορεί να σου αποσπάσουν πολύτιμο χρόνο. Θα μου πεις είναι μέσα στο πλαίσιο εργασίας, αλλά εκείνοι που είναι πιο παραγωγικοί προσπαθούν να τα αποφεύγουν όταν είναι εφικτό. Γι’ αυτό όταν καλούν σε κάποιο meetingενημερώνουν εξαρχής ότι θα τηρηθεί με αυστηρότητα το χρονοδιάγραμμα, ώστε να μην πλατιάσει κανένας.

Η άμεση απάντηση στα emails

Οι παραγωγικοί άνθρωποι δεν αφήνουν το e-mail τους να αποτελεί μόνιμη παρεμβολή. Εκτός του ότι έχουν συγκεκριμένο πρόγραμμα στο κάθε πότε τα ελέγχουν κι απαντούν, έχουν λίστα με προτεραιότητες. Κάποια μάλιστα έχουν ρύθμιση αυτόματης απάντησης, που ενημερώνει τον παραλήπτη πότε θα είναι σε θέση να τσεκάρει το μήνυμα.

Δες άλλες 5 συνήθειες που πρέπει να κόψεις στην επόμενη σελίδα.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
gr.askmen.com