Εύσημα ΕΕ για την Ελλάδα: Σταθερότητα και εμπιστοσύνη επιστρέφουν στη χώρα

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής επισημαίνει πως οι μεταρρυθμίσεις που έχει εφαρμόσει η χώρα έχουν βελτιώσει κατά πολύ το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα.

«Η ανάπτυξη έχει επιστρέψει, οι μεταρρυθμίσεις έχουν γίνει, το πρωτογενές πλεόνασμα είναι μεγάλο και υπάρχει μεγάλη ανάγκη επενδύσεων στη χώρα» σημειώνει ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γίρκι Κατάινεν, σε αποκλειστική του συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ταυτοχρόνως, την ικανοποίησή του για το βαθμό αξιοποίησης του σχεδίου Γιούνκερ από την Ελλάδα κυρίως σε ό,τι αφορά τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δεν έχουν πρόσβαση σε δάνεια από τράπεζες, εκφράζει ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για την Απασχόληση, την Ανάπτυξη, τις Επενδύσεις και την Ανταγωνιστικότητα, στη συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Όπως αναφέρει, η Ελλάδα είναι όγδοη στην στην κατάταξη των χωρών που κάνουν μεγαλύτερη χρήση του επενδυτικού ταμείου με βάση το ΑΕΠ.

Εξάλλου, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής επισημαίνει μιλώντας στο Πρακτορείο πως οιμεταρρυθμίσεις που έχει εφαρμόσει η χώρα έχουν βελτιώσει κατά πολύ το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα, ενώ δηλώνει αισιόδοξος ότι η εμπιστοσύνη επιστρέφει με αποτέλεσμα την τόνωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος, μεταξύ άλλων και από το εξωτερικό.

Τσίπρας: Τα χειρότερα είναι πίσω μας

Παράλληλα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Guardian, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι «τα χειρότερα είναι σαφέστατα πίσω μας. Μπορούμε τώρα να πούμε με βεβαιότητα ότι η οικονομία είναι σε ανοδική φάση. Αργά αργά, αλλά ουδείς πίστευε ότι θα συμβεί και αυτό συνέβη», προσθέτοντας ότι «η μεγάλη αλλαγή θα έρθει τον Αύγουστο του 2018, όταν, έπειτα από 8 χρόνια, θα βγούμε από το πρόγραμμα και τη διεθνή εποπτεία».

«Όταν ήρθα σε αυτό το γραφείο δεν είχα την εμπειρία ή την αίσθηση πόσο μεγάλες θα ήταν οι καθημερινές δυσκολίες« παραδέχεται ο κ. Τσίπρας και προσθέτει: «‘Εχω κάνει λάθη, μεγάλα λάθη(…) στην επιλογή των ανθρώπων σε θέσεις κλειδιά».

Σημειώνεται ότι η εφημερίδα στον υπότιτλο χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα ως τον μακροβιότερο Έλληνα πρωθυπουργό από την αρχή της κρίσης.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com