Προοπτικές χρηματοδότησης και για τις ελληνικές επιχειρήσεις από το νέο “Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιχειρηματικών Αγγέλων”

    Από: Startup Team

Πηγή: www.emea.gr

Σε όλη την Ευρώπη θα ανοίξει σταδιακά το νεοσύστατο Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιχειρηματικών Αγγέλων (European Angels Fund – EAF), όπως ανακοινώθηκε και επισήμως από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (EIF) την προηγούμενη εβδομάδα στο ετήσιο συνέδριο του Δικτύου Ευρωπαίων Επιχειρηματικών Αγγέλων που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη.

Το EAF αποτελεί μία πρωτοβουλία που δημιουργήθηκε μέσω του EIF με στόχο την εξασφάλιση κεφαλαίων σε επιχειρηματικούς “αγγέλους” και άλλουςμη θεσμικούς επενδυτικούς παράγοντες για τη χρηματοδότηση εταιρειών με τη μορφή των συν-επενδύσεων.

Οι επενδύσεις μέσω του ταμείου αυτού απευθύνονται σε καινοτόμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε όλους τους τομείς της οικονομίας και σεόλα τα πιθανά στάδια ανάπτυξης μίας επιχείρησης (σποράς, πρώιμο, ή επέκτασης).

To νέο αυτό ταμείο λειτουργεί “πιλοτικά” από τον Μάρτιο του 2012 στη Γερμανία, ενώ ήδη εχει αναπτύξει μερική δραστηριότητα και σε χώρες όπως ηΙσπανία και η Αυστρία. Στην τελευταία ξεκίνησε τη δραστηριότητά του μόλις τον Μάρτιο του 2013, με συνολικά διαθέσιμα κεφάλαια ύψους 22,5 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα εδώ