Οι φράσεις που δεν θέλει κανείς να ακούει στον εργασιακό του χώρο

    Από: Startup Team
πηγή: gr.askmen.com

Σε γενικές γραμμές, είναι πολύ έξυπνο να λες αυτό που πιστεύεις και να το εννοείς κιόλας. Και πέρα από τα πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις, υπάρχουν και αυτά που δεν πρέπει να λες. Στο χώρο εργασίας ειδικότερα, πολλοί τείνουν να χρησιμοποιούν υπερβολικές επιχειρησιακές ορολογίες για να αντισταθμίσουν τυχόν ελλείψεις στις γνώσεις τους και το περιεχόμενο της δουλειάς τους.

Σε αυτό υπάρχει ένας κρυφός κίνδυνος που καραδοκεί και πολύ εύκολα μπορεί κάποιος να πέσει σε διάφορες παγίδες. Για να μην ακούγονται παράξενα τα όσα λες λοιπόν αλλά κυρίως για να μη χάσεις την αξιοπιστία σου και την εμπιστοσύνη των συναδέλφων σου, ορίστε μερικές λέξεις και φράσεις που πρέπει να περιορίσεις στο στενό φιλικό και οικογενειακό σου περιβάλλον.

«Κανένα πρόβλημα»

Ξέρω, τι μπορεί να είναι λάθος σε αυτό; Φαίνεται τόσο αβλαβές, σωστά; Σου ζητούν για παράδειγμα να βγάλεις μια φωτοτυπία και εσύ απαντάς με την παραπάνω φράση. Για τέτοιες περιπτώσεις ίσως και να μην είναι μεγάλο το κακό, αλλά σκέψου να σου έχει ζητήσει ο προϊστάμενός σου να ετοιμάσεις ένα μεγάλο project και να του απαντήσεις με αυτόν τον τρόπο; Ακριβώς. Και μόνο που η απάντησή σου θα έχει μέσα της τη λέξη «πρόβλημα», θα προκαταβάλεις αρνητικά τον συνομιλητή σου.

«Οπωσδήποτε»

Είτε το χρησιμοποιείς για να εκφράσεις τη βεβαιότητά σου, είτε με ειρωνικό τόνο σε στυλ «ναι, καλά», υπάρχει κι εδώ ένα πρόβλημα. Όπως συμβαίνει και με το «κανένα πρόβλημα», υπάρχει ένας ύποπτος τόνος κι εδώ, αλλά αυτό δεν είναι το μόνο μειονέκτημα. Η λέξη συχνά χρησιμοποιείται περιφρονητικά για να απορριφθεί η ιδέα ή η γνώμη κάποιου. Μια άρνηση όχι και τόσο κομψή.

«Έτσι έχουν τα πράγματα»

Ένα από τα κλισέ που σε κάνει να ακούγεσαι μεν στοχαστικός. Αλλά στοχαστικός και τεμπέλης. Μια φράση επαναλαμβανόμενη και χωρίς νόημα. Οι περισσότεροι από όσους χρησιμοποιούν αυτήν ή παρεμφερείς εκφράσεις, στην πραγματικότητα δεν κάνουν τίποτα παραπάνω από το να επιβεβαιώνουν το πόσο έχουν επαναπαυτεί σε κάποιες καταστάσεις, απορρίπτοντας χωρίς πολύ συζήτηση νέες ιδέες.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
gr.askmen.com