6 τρόποι για να μετατρέψεις τους Instagram followers σε πελάτες ζωής!

    Από: Startup Team
πηγή: suit.gr

Μία είναι η μαγική λέξη «Δράση». Γίνε ενεργός, άρχισε να πουλάς. Άρχισε να εκθέτεις το προϊόν, το πρόγραμμα, την υπηρεσία σου στο κοινό.

Για να πουλήσεις πρέπει να γίνεις διαφορετικός, να κάνεις τη διαφορά μέσα από τη μάζα. Έτσι κι αλλιώς είσαι διαφορετικός, σκοπός σου είναι να μην μοιάσεις στους ανταγωνιστές. Τι σε κάνει διαφορετικό από τους ανταγωνιστές σου; Και πώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη διαφορετικότητά σου μέσω του Marketing;

1. Πρόσθεσε ποιότητα στο Instagram bio

Πες στο δυνητικό σου κοινό γιατί πρέπει να σε ακολουθήσει και να κάνει like στη σελίδα σου. Δημιούργησε lead magnet ώστε να αποκτήσει σχέση μαζί σου, πείσε τον πως αυτό που του προσφέρεις θα τον ωφελήσει.

2. Φτιάξε posts και διαφημίσεις για το κοινό σου, όχι για σένα

Στόχευε στις ανάγκες του πελάτη και στο πόσο σημαντικές είναι. Τα περισσότερα brands επικεντρώνονται στα προϊόντα και στις υπηρεσίες τους. Βγες μπροστά και εστίασε στον πελάτη.

3. Μίλησέ τους

Κάνε ερωτήσεις. Δείξε ενδιαφέρον. Μην πουλάς απλώς. Χτίσε μια σχέση εμπιστοσύνης, έτσι αυξάνεις τις πιθανότητες να σε ακολουθήσουν.

4. Γίνε αμφιλεγόμενος

Τα πιο επιτυχημένα brands έχουν φανατικούς θαυμαστές και ταυτόχρονα μεγάλους δυσφημιστές. Ο στόχος σου μέσα από τα posts είναι να προσελκύσεις τους ιδανικούς για σένα πελάτες και να απωθήσεις όλους τους υπόλοιπους.

5. Γίνε αυθεντικός

Μην προσποιείσαι ότι είσαι κάποιος άλλος, να είσαι αυθεντικός και ειλικρινής με το κοινό σου. Οι άνθρωποι συσχετίζονται εύκολα με αυτούς που πιστεύουν ότι είναι αληθινοί. Άσε τους followers σου να μπουν περιστασιακά μέσα στη ζωή σου και στην καθημερινότητά σου, να δουν ποιος είσαι στην πραγματική σου ζωή. Οι άνθρωποι θέλουν να αλληλεπιδρούν επαγγελματικά με ανθρώπους που ξέρουν και μπορούν  να εμπιστευτούν.

6. Επικεντρώσου στην αλλαγή όχι στην πληροφορία

Το πιο σημαντικό βήμα. Οι ανταγωνιστές εστιάζουν στα προϊόντα τους και στις υπηρεσίες τους. Αν σκεφτόντουσαν ένα βήμα παραπέρα θα εστίαζαν στα πλεονεκτήματά τους. Εσύ, ως καλύτερος από αυτούς, επικεντρώνεσαι στο πως αυτά τα πλεονεκτήματα θα επηρεάσουν τη ζωή των πελατών σου φέρνοντας σε αυτήν χαρά και διευκόλυνση. Έτσι επιτυγχάνεις την πώληση των προϊόντων, προγραμμάτων ή υπηρεσιών σου αποκτώντας  μια αρκετά υψηλή θέση στην αγορά.

Η μετατροπή του Instagram follower σε πελάτη μπορεί να γίνει γρήγορα και ανώδυνα. Επικεντρώσου στο γιατί και πως μπορείς να βοηθήσεις, και δράσε. Πάρε την καλύτερη απόφαση που πήρες ποτέ!

Αυτά από εμένα! Όλη η ομάδα του suit.gr εύχεται σε όλους σας Καλό Καλοκαίρι και καλά μπάνια!

Ξανά κοντά σας από Σεπτέμβρη με καινούργια και πολύ ενδιαφέροντα άρθρα!

διαβάστε περισσότερα εδώ:
suit.gr