Σκέφτεσαι να ξενιτευτείς; Αυτές είναι οι μεγαλύτερες εταιρείες των ΗΠΑ

    Από: Startup Team
πηγή: gr.askmen.com

Το 2017, 225 επιχειρήσεις κατάφεραν να εισέλθουν στην 33η ετήσια κατάταξη των μεγαλύτερων μη εισηγμένων εταιρειών της Αμερικής. Όλες μαζί οι εταιρείες είχαν έσοδα ύψους 1,57 τρισ. δολαρίων, 3% χαμηλότερα από πέρυσι και απασχόλησαν 4,7 εκατομμύρια εργαζόμενους, από 4,5 εκατομμύρια το 2016.

Η κορυφή της λίστας του 2017 είναι γεμάτη γνωστά «πρόσωπα». Οι εταιρείες Cargill και Koch Industries έχουν κλειδώσει στην πρώτη και τη δεύτερη θέση. Η Cargill βρίσκεται στην κορυφή της λίστας για δέκατη συνεχή χρονιά. Τα έσοδά της αυξήθηκαν κατά 2% το 2017 στα 109,7 δισ. δολ. Η Cargill έχει χάσει την πρώτη θέση μόνο δύο φορές από την πρώτη λίστα μη εισηγμένων εταιρειών που δημοσιεύθηκε το 1985. Η Koch Industries έρχεται στη δεύτερη θέση. Τα έσοδα που αναφέρονται στη φετινή λίστα δεν λαμβάνουν υπόψη την εξαγορά της Guardian Industries, καθώς την αγόρασε τον Φεβρουάριο του 2017.

Οι 10 καλύτερες εταιρείες για να εργαστείς, σύμφωνα με το LinkedIn

Στην κορυφαία πεντάδα συναντάμε και την αλυσίδα παντοπωλείων Albertsons (στην τρίτη θέση) και δύο από τις τρεις εταιρείες λογιστικής που περιλαμβάνονται στη λίστα. Η Deloitte κατατάσσεται τέταρτη και η PricewaterhouseCoopers είναι πέμπτη.

Η Mars βρέθηκε στην έκτη θέση. Η εταιρεία που εδρεύει στη Βιρτζίνια, γνωστή για την επιχείρηση γλυκισμάτων της, ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι θα αποκτήσει την αλυσίδα νοσοκομείων ζώων VCA σε μια συμφωνία αξίας 9,1 δισ. δολ.. Η Mars έχει στην κατοχή brands σχετικά με τα κατοικίδια όπως η Pedigree, η Wiskas και η Royal Canin.

Η Dell δεν κατάφερε να μπει στη λίστα. Πέρυσι, η εταιρεία πληροφορικής με έδρα το Τέξας κατέλαβε την τέταρτη θέση. Η Dell ολοκλήρωσε τη συγχώνευσή της με την EMC Corporation τον Σεπτέμβριο του 2016 και άρχισε να διαπραγματεύεται ως Dell Technologies.

Μαζί με την Dell, υπάρχουν άλλες οκτώ εταιρείες από τη λίστα του 2016 που δεν υπάρχουν στη λίστα φέτος. Η εταιρεία μεταφορών Schneider National μπήκε στο χρηματιστήριο μέσω αρχικής δημόσιας προσφοράς τον Απρίλιο του 2017. Η International Data Group, η εταιρεία μέσων μαζικής ενημέρωσης πίσω από τεχνολογικά περιοδικά όπως το PCWolrd και το MacWorld, αγοράστηκε από κινεζικό όμιλο ετερογενών δραστηριοτήτων νωρίτερα φέτος.

Η Uber κάνει ντεμπούτο στη λίστα στη θέση 52, και είναι μία από τις 11 νεοφερμένες στη λίστα. Η Facebook ήταν υποψήφια για τη λίστα το 2010, αλλά τα έσοδά της δεν πέρασαν το κατώτατο όριο των 2 δισ. δολ., ενώ ήταν ακόμα ιδιωτική εταιρεία.

Η λίστα

1. Cargill (Έσοδα: $109,7 δισ., Εργαζόμενοι: 150.000)

2. Koch Industries (Έσοδα: $100 δισ., Εργαζόμενοι: 100.000)

3. Albertsons (Έσοδα: $59,7 δισ., Εργαζόμενοι: 273.000)

διαβάστε περισσότερα εδώ:
gr.askmen.com