8+1 must-have δωρεάν plugins για το wordpress

    Από: Startup Team

Για τους beginners, με τον όρο plugin εννοούμε ένα μικρό κομμάτι λογισμικού το οποίο είναι σχεδιασμένο να εγκαθίσταται σε ένα πρόγραμμα και να κάνει κάτι που δεν κάνει ήδη αυτό το πρόγραμμα. Όπως καταλαβαίνετε, τα plugins μάς κάνουν τη ζωή ευκολότερη, για αυτό και αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε 8+1 musthave plugins και να σας τα παρουσιάσουμε με απλά λόγια. Και κάτι τελευταίο! Μπορείτε να τα αποκτήσετε όλα δωρεάν!

1. Yoast SΕΟ

Εάν σας προβληματίζει η κατάταξη της ιστοσελίδας σας στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης, το Yoast SΕΟ είναι το τέλειο plugin για να ξεκινήσετε να σκαρφαλώνετε θέσεις. Αρχικά, σας βοηθά να δημιουργείτε βελτιστοποιημένο περιεχόμενο. Για παράδειγμα, στην παραγωγή άρθρων φροντίζει να σας υπενθυμίζει τα κατάλληλα keywords, ώστε να μην τα παραλείπετε.

Παράλληλα, όμως σκανάρει ολόκληρη τη σελίδα σας και σας επισημαίνει ελλείψεις που σχετίζονται με το SEO και πρέπει να καλυφθούν. Meta titlesMeta descriptionsXmlsitemaps, σύνδεση με Social Media, σύνδεση με search console… όλα μπαίνουν σε μία τάξη εύκολα και γρήγορα με τη βοήθεια του Yoast SEO.

Αποκτήστε δωρεάν τον Πλήρη Οδηγό SEO 2017

2. W3 Total Cache

Εάν ένα pluggin είναι πραγματικά χρήσιμο, τότε αυτό είναι σίγουρα το W3 Total Cache. Με το συγκεκριμένο plugin μπορείτε να αυξήσετε την ταχύτητα του website σας έως και 10 φορές!

Έχουμε τονίσει και στο παρελθόν τη σημασία του browser caching για τη συνολική απόδοση ενός website. Με το συγκεκριμένο plugin η διαδικασία αυτή γίνεται αυτόματα.Το αποτέλεσμα είναι ένα website με εμφανώς βελτιωμένο user experience και μία καλύτερη θέση στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

3. Wordfence Security

Πρόκειται για το πιο διάσημο plugin ασφάλειας για το wordpress, που σας προστατεύει από κακόβουλους hackers. Με το Wordfence Scan μπορείτε να κοιμηθείτε τα βράδια ήσυχοι, καθώς σας κρατά διαρκώς ενήμερους για οποιονδήποτε κίνδυνο διατρέχει το site σας.

Πιο ειδικά, σας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε σε πραγματικό χρόνο την κίνηση στο WordPress website σας, ενώ ταυτόχρονα σας παρέχει εργαλεία για να κρατήσετε το site σας ασφαλές.

4. Instagram Feed

Εάν είστε viral στο Instagram, τότε γιατί να μην εκμεταλλευτείτε τη δημοτικότητά σας για να ενισχύσετε την εικόνα του website σας; Ο πιο άμεσος τρόπος για να συγχρονίσετε τον λογαριασμό σας στο Instagram με το website σας είναι μέσω του Instagram Feed.

Το Instagram Feed είναι ένα plugin που σας επιτρέπει να ενημερώνετε το website σας με υλικό που έρχεται κατευθείαν από το Instagram. Μάλιστα, υπάρχει δυνατότητα εξατομίκευσης ως προς τη σειρά εμφάνισης των εικόνων, το μέγεθος και τον αριθμό τους. Τέλος, εσείς επιλέγετε εάν η παρουσίαση θα είναι χρονολογική ή τυχαία.

5. WooCommerce

Τo WooCommerce είναι ένα δωρεάν plugin που σας βοηθά να στήσετε το eshop της εταιρείας σας από την αρχή στην πλατφόρμα του wordpress. Πρόκειται για ένα από τα διασημότερα plugins όσον αφορά τον κόσμο του eCommerce.

Με το WooCommerce μπορείτε να έχετε τον απόλυτο έλεγχο των αγορών που γίνονται στο eshop σας. Συγκεκριμένα, σας επιτρέπει να ρυθμίσετε τις χώρες και τα έξοδα αποστολής, τους τρόπους πληρωμής, ενώ ταυτόχρονα έχετε τη δυνατότητα συνεχούς υποστήριξης και ενημέρωσης του λογισμικού.

6. AddToAny Share Buttons

Το AddToAny Share Buttons είναι σίγουρα ένα musthave plugin, καθώς επιτρέπει στους χρήστες να κοινοποιούν το περιεχόμενό σας στα social media. Οι πιστοί αναγνώστες του blog μας γνωρίζουν την έμφαση που δίνουμε στο Social Media Marketing και συγκεκριμένα στις δυνατότητες που αυτό προσφέρει στο να προσελκύσετε την προσοχή του αγοραστικού κοινού.

Το AddToAny Share Buttons είναι 100% responsive, ενώ παράλληλα εφαρμόζεται τέλεια σε AMP σελίδες.

7. Akismet

Εάν έχετε παρατηρήσει τον τελευταίο καιρό τον αριθμό των spam να αυξάνεται, πρέπει να κάνετε κάτι για αυτό. Το Akismet είναι ο πιο εύκολος τρόπος να απαλλαγείτε από τα spam comments και να προφυλάξετε το site σας από κακόβουλο περιεχόμενο.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο plugin παρέχει status history για κάθε comment, ώστε να μπορείτε να ελέγξετε και εσείς οι ίδιοι τις κακόβουλες πηγές.

8.MailChimp for WordPress

Έχουμε τονίσει πολλές φορές την αποτελεσματικότητα του Email Marketing, δεδομένου ότι σας βοηθά να χτίσετε μία μακροχρόνια σχέση με τους πελάτες σας. Εάν λοιπόν αναζητάτε ένα plugin που θα στηρίξει τη λίστα των subscribers της σελίδας σας, σας προτείνουμε με κλειστά μάτια το MailChimp for WordPress.

Το συγκεκριμένο plugin συνδέει τις φόρμες που βρίσκονται σε ένα website με τον λογαριασμό σας στο Mailchimp. Κάθε φορά λοιπόν που ένας χρήστης θα συμπληρώνει τα στοιχεία του σε κάποια φόρμα για να πραγματοποιήσει για παράδειγμα μία αγορά, η λίστα των subscribers θα αυξάνεται αυτόματα.  Να θυμάστε πως μπορείτε να ενσωματώσετε το συγκεκριμένο plugin σε άλλα plugins όπως το Contact Form7 και το WooCommerce.

9. Contact Form 7

Το Contact Form 7 είναι το plugin που χρειάζεστε, εάν κατασκευάζετε από την αρχή τις φόρμες επικοινωνίας ενός website. Σας επιτρέπει να δημιουργήσετε εξατομικευμένες φόρμες για κάθε περίσταση.

Διαβάστε επίσης: 10 τρόποι για να αυξήσετε τις αιτήσεις των επισκεπτών

Αυτά είναι κάποια από τα σημαντικότερα plugins για το wordpress που χρησιμοποιούμε καθημερινά και μας λύνουν τα χέρια! Εσείς, ποια plugins επιλέγετε να χρησιμοποιείτε;