*Instagram Engagement pods για αύξηση του engagement των posts σας*

    Από: Startup Team
πηγή: facebook.com

Τι είναι τα Engagement pods; 

Τα Instagram pods είναι κρυφά groups που αποτελούνται συνήθως 10-15 Instagrammers, bloggers, ή επιχειρήσεις με παρόμοιο κοινό στο Instagram.
Στόχος τους να αυξήσουν το engagement στα posts τους και να αποκτήσουν περισσότερους followers.

Πώς λειτουργούν τα Engagement pods;

Τα Instagram pods επικοινωνούν συνήθως μεταξύ τους μέσω Instagram DM’s (προσωπικά μηνύματα) και κάθε φορά που κάποιος στο group δημοσιεύει ένα νέο Instagram post, το μοιράζονται στην κοινή συνομιλία. Τα υπόλοιπα μέλη του pod κάνουν like στο post και αφήνουν ένα σχόλιο με νόημα ώστε να ξεκινήσει η συζήτηση και το engagement με τους τακτικούς followers του account που έκανε το post.

Ta spam comments απαγορεύονται 

Γιατί να γίνεις μέλος σε ένα Engagement pod;

Όπως είδαμε και στο προηγούμενο post, ο αλγόριθος του Instagram επιβραβεύει τα posts με το μεγαλύτερο engagement. 
Μόλις κάνετε ένα post, ο αλγόριθμος το δείχνει πρώτα στους πιο φανατικούς followers σας. 
Εάν αυτοί κάνουν engage άμεσα, στο μικρότερο δυνατό χρονικό διάστημα από τη δημοσίευση του post, ο αλγόριθμος θεωρεί ότι το post είναι πολύ καλό, οπότε αρχίζει να το δείχνει σε όλο και μεγαλύτερο αριθμό από τους followers σας!

Τα engagement pods βοηθούν με 2 τρόπους:

1. δίνουν υψηλό engagement στο post με το που δημοσιευθεί, ώστε το Instagram να το δείξει σε όσο το δυνατόν περισσότερους από τους followers σας.

2. επιτρέπουν στους τακτικούς followers να μπουν στη “συζήτηση” πιο εύκολα, αυξάνοντας το συνολικό engagement άρα και την προβολή του post μας.

Τι χρειάζεται να κάνεις ως μέλος ενός pod;

Για αρχή, πρέπει να καταφέρεις να γίνεις μέλος σε ένα engagement pod. Είναι όπως είπαμε ήδη κρυφά, και κάποια από αυτά έχουν συγκεκριμένους περιορισμούς σχετικά με το ύψος των followers που πρέπει να έχεις. (π.χ. πάνω από 10.000 followers)

Αλλά και όταν μπεις έχει αρκετή δουλειά, καθώς κάθε μέλος οφείλει να ακολουθεί τα engagement rules (like for like”, “comment for comment”, κλπ.), κάτι το οποίο μπορεί να αποδειχθεί αρκετά χρονοβόρο με 20 accounts να συμμετέχουν. Τουλάχιστον στην αρχή. Μετά από λιγο καιρό τα πράγματα γίνοντα πολύ πιο εύκολα!

Αξίζουν τελικά τα Engagement pods;

Με τα bots και τα automations να έχουν σχεδόν εξαλειφθεί από το Instagram (εάν χρησιμοποιείτε κάτι από τα δύο σταματήστε το ΑΜΕΣΑ), τα Engagement pods είναι πλέον ένας από τους τελευταίους οργανικούς τρόπους απόκτησης followers και αύξησης του engagement για ένα account. Είναι από τα trends που φαίνεται να ενισχύονται όσο περνά ο καιρός.

Από που να ξεκινήσεις;

Το δύσκολο με τα Engagement pods είναι να κάνεις την αρχή. Εάν όμως θέλετε να ξεκινήσετε άμεσα να ασχολείστε, συνεχίστε να διαβάζετε!
Η Gretta Rose Van Riel, μια Instagram marketer με πάνω από 16 εκατομμύρια followers στα accounts της, ξεκινά πολύ σύντομα ένα κρυφό δίκτυο Engagement pods, στο οποίο μπορεί να δηλώσει ο καθένα συμμετοχή. (ναι, θα είστε απο τους πρώτους παγκοσμίως)

Κάνε την αρχή με τα Engagement pods: bit.ly/engagepods

Σημείωση: εάν είσαι ήδη μέλος σε Engagement pods, άσε μας σε σχόλιο την γνώμη σου, και κατά πόσο σε έχουν βοηθήσει να αυξήσεις τους followers και το engagement του λογαριασμού σου!

 

Vassilis Stathopoulos

διαβάστε περισσότερα εδώ:
facebook.com