To ALBA φιλοξενεί στην Ελλάδα τον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας “European Business Plan of the Year”

    Από: Startup Team

Tο ALBA Graduate Business School at The American College of Greece θα φιλοξενήσει στην Ελλάδα στις 31 Μαίου και 1η Ιουνίου 2013 τον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό επιχειρηματικότητας European Business Plan of the Year.

Ο Διαγωνισμός European Business Plan of the Year είναι ο μακροβιότερος ευρωπαϊκός διαγωνισμός επιχειρηματικού σχεδίου. Θεσμοθετήθηκε το 1993 με πρωτοβουλία του INSEAD και του London Business School και στόχο έχει να ενθαρρύνει την επιχειρηματικότητα και τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων. Πιο πρόσφατα, ιδρύθηκε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός EUROPEAN BUSINESS PLAN OF THE YEAR COMPETITION FOUNDATION, που ανέλαβε τη διεξαγωγή του διαγωνισμού. Οι κριτές του διαγωνισμού είναι ανώτατα στελέχη επενδυτικών και πιστωτικών οργανισμών, ενώ αρκετά από τα επιχειρηματικά σχέδια που βραβεύονται μετατρέπονται σε πραγματικές επιχειρήσεις.

Στο διαγωνισμό συμμετέχουν ομάδες φοιτητών από κορυφαίες Ευρωπαϊκές Σχολές Διοίκησης Επιχειρήσεων, μόνον κατόπιν προσκλήσεως και φυσικά ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος, αφού έχουν τεθεί αυστηρά όρια για τoν αριθμό των Σχολών που συμμετέχουν, σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί ένα υψηλό ποιοτικό επίπεδο. Ο διαγωνισμός θα υποστηριχθεί επικοινωνιακά απο τους Financial Times και στην κριτική επιτροπή θα βρίσκονται διακεκριμένες προσωπικότητες από το χώρο της επιχειρηματικότητας τόσο από την  Ελλαδα όσο και το εξωτερικό.

Στον φετινό διαγωνισμό θα  συμμετέχουν μεταπτυχιακοί φοιτητές ΜΒΑ από τα ακόλουθα εκπαιδευτικά ιδρύματα: ALBA Graduate Business School at The American College of Greece, Cranfield School of Management, EM Lyon Business School, IESE Business School, London Business School, Manchester Business School, Mannheim Business School, Rotterdam School of Management, Erasmus University, University of St. Gallen, Vlerick Leuven Gent Management School, WHU Otto Beisheim School of Management.

Το ALBA συμμετέχει στο διαγωνισμό από το 2001 με ομάδες φοιτητών από το πρόγραμμα ΜΒΑ πλήρους φοίτησης. Έκτοτε έχει κερδίσει τα περισσότερα βραβεία, 3 πρώτα το 2003, 2005 και 2010, 2 δεύτερα το 2006 και 2007 και ένα τρίτο το 2008, ενώ 9 στις 10 φορές έχει περάσει στον τελικό. Είναι δε, το μοναδικό εκπαιδευτικό ίδρυμα από την Ελλάδα που έχει μέχρι σήμερα προσκληθεί.

Οι σημαντικές αυτές επιτυχίες καταδεικνύουν πως η χώρα έχει αστείρευτες πηγές δημιουργικότητας, καινοτομίας, εργατικότητας και επιτυχίας σε διεθνή ανταγωνιστικά μέτωπα.

Διεθνής χορηγός επικοινωνίας του διαγωνισμού είναι οι Financial Times. Χορηγοί επικοινωνίας είναι το kathimerini.gr και το startup.gr. Χορηγός είναι η εταιρεία Pernod Ricard Hellas. Το διαγωνισμό επίσης υποστηρίζουν η ΔΕΠΑ Α.Ε., το Κτήμα Κυρ Γιάννη, η Ανώνυμος Εταιρεία Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ, η Φαρμακευτική εταιρεία GAP S.A., η Genesis Pharma, η Imperial Tobacco Hellas, η Johnson & Johnson Hellas, η Mamidoil JetOil S.A. και η Marinopoulos Coffee Company S.A. – Starbucks.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.ebpyc.org

ή να επικοινωνήσετε με το ALBA, 210 8964531, communications@alba.edu.gr.