Οι δέκα ατάκες που δεν πρέπει να πεις ποτέ στο γραφείο

    Από: Startup Team
πηγή: gr.askmen.com

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να σε κακοχαρακτηρίσουν στο γραφείο. Οι πιο ασφαλείς εξ’ αυτών είναι οι φράσεις που ακολουθούν. Μην πεις ότι δεν σε προειδοποιήσαμε…

«Όχι, δεν έχω να προσθέσω κάτι…»

Είσαι σίγουρος; Αν ναι, πάντως, προλαβαίνεις να το ξανασκεφτείς. Βλέπεις, δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να ζητάει κάποιος τη γνώμη σου (ακόμη χειρότερα, ο Πρόεδρος…) σε ένα εταιρικό μήτινγκ και να μην είσαι σε θέση να ψελίσεις το παραμικρό. Εκτός κι αν είχες όντως κάτι έξυπνο να πεις στη μάζωξη αλλά σε πρόλαβε κάποιος άλλος επειδή απλούστατα βαριόσουν / φοβόσουν να μιλήσεις. Οπότε, καλά να πάθεις.

Μίλα, άνθρωπέ μου!

«Τσέκαρε αυτό το βιντεάκι στο Υοutube»

Το ότι το Youtube θεωρείται εξίσου υπεύθυνο με το Facebook για την απώλεια εκατομμυρίων ωρών εργασίας ανά τον κόσμο σε καθημερινή βάση ίσως και να το γνωρίζεις. Οπότε, όχι, ακόμη κι αν το βιντεάκι που έχεις βρει «τα σπάει» καλό θα ήταν ν’ αφήσεις τον ενθουσιασμό σου έξω από το γραφείο και, ιδανικά, να τον κάνεις share (μαζί με το βίντεο, εννοείται…) με τους συναδέλφους σου στα ποτάκια που θα πιείτε μετά τη δουλειά. Και μια και το έφερε η κουβέντα….

«Χθες το βράδυ του “έδωσα και κατάλαβε”»

Χρησιμοποιώντας φράσεις σαν κι αυτή πρωί – πρωί είναι σαν να λες στους υπόλοιπους «είλωτες» ότι «Παιδιά, εγώ δεν την πολυπαλεύω σήμερα, οπότε μάλλον θα πρέπει να μην με υπολογίζετε και να βγάλετε μόνοι σας το φίδι από την τρύπα».

Σε ανάλογες περιπτώσεις, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να σφίξεις τα δόντια και ν’ ακολουθήσεις ευλαβικά αυτές εδώ τις συμβουλές – στην τελική, μια μέρα είναι, θα περάσει. Φιλική συμβουλή: Ακόμα κι αν οι σχέσεις σου με τον Αφέντη είναι άψογες (σε σημείο να τον λογίζεις ανάμεσα στα φιλαράκια σου, ένα πράγμα) καλό θα ήταν τις κραιπάλες και τις «εξωσχολικές» πομπές σου να τις κρατάς αποκλειστικά για τον εαυτό σου…

«Έχεις Facebook;»

Αν σκοπεύεις να στείλεις αίτημα φιλίας στο αφεντικό ή τον προϊστάμενό σου, μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτείς ή, τουλάχιστον, να προετοιμαστείς ν’ αλλάξεις τον τρόπο που χρησιμοποιείς το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Κοινώς, προσοχή σε αυτά που ποστάρεις και, κυρίως, στη συχνότητα που ποστάρεις. Εκτός κι αν θέλεις να σε σταμπάρει ο Μεγάλος ως τον «χασομέρη» που εν ώρα εργασίας, χαζολογάει στο «ΦουΜπου», οπότε αλλάζει το πράγμα…

διαβάστε περισσότερα εδώ:
gr.askmen.com