Πώς θα εκμεταλλευτείς το τέλος του καλοκαιριού για να πετύχεις τους στόχους σου

    Από: Startup Team
πηγή: gr.askmen.com

Παράξενη η αίσθηση το καλοκαίρι στις περισσότερες δουλειές. Άλλοι φεύγουν, άλλοι γυρίζουν, είναι πιο ήσυχα και οι ρυθμοί δεν έχουν καμία σχέση με λίγο καιρό πριν. Τα μεγάλα projects συνήθως πάνε πίσω, συναντήσεις αναβάλλονται κι όλα λίγο – πολύ κινούνται πιο αργά.

Σίγουρα δεν είναι η καλύτερη περίοδο για μεγάλα ανοίγματα κι αλλαγές. Όμως με την επιστροφή απ’ τις διακοπές όπως είναι λογικό έχεις περισσότερη ενέργεια. Και τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου μπορείς να προετοιμάσεις το έδαφος για να κάνεις τις αλλαγές που θέλεις από Σεπτέμβρη.

Ιδού τρία πράγματα που θα σε βοηθήσουν να τις πετύχεις.

Τσέκαρε σε τι έμεινες πίσω

Το πρώτο βήμα είναι να αφιερώσεις λίγο χρόνο στις «συστηματικές αποτυχίες» σου. Όχι σε συγκεκριμένους στόχους που δεν κατάφερες αλλά σε εκείνους που χάνεις επανειλημμένα.

Αν λοιπόν υπάρχει κάτι που έχεις προσπαθήσει αρκετές φορές χωρίς αποτέλεσμα είναι πολύ πιθανό να αποτύχεις και πάλι αν δεν κάνεις κάποια σημαντική αλλαγή. Σίγουρα το καλοκαίρι δεν είναι η ιδανική περίοδος για τέτοια πράγματα αλλά είναι η τέλεια για να βρεις ποια αλλαγή χρειάζεσαι.

Ξεκίνα λοιπόν κάνοντας μια ανασκόπηση των μεγάλων στόχων που είχες μέχρι τώρα αλλά δεν μπόρεσες να πιάσεις. Μήπως είναι οι ίδιοι λόγοι που δεν στο επέτρεψαν; Υπάρχει κάτι βασικό που σε κρατάει πίσω; Πιστεύεις ότι θα μπορούσες να βελτιωθείς σε κάποιες συγκεκριμένες δεξιότητες;

Σχεδίασε τις πρώτες μικρές αλλαγές

Άπαξ και διαπιστώσεις τι είναι αυτό που σε κρατάει πίσω και δεν σου έχει επιτρέψει μέχρι τώρα να φτάσεις εκεί που θέλεις, ξεκίνα να σχεδιάζεις τις πρώτες αλλαγές. Αυτό είναι κάτι που δεν χρειάζεται να κάνεις απαραίτητα μόνος. Μπορείς να ζητήσεις τη βοήθεια ενός συναδέλφου ή προϊσταμένου που εκτιμάς.

Εδώ θα σου φαινόταν χρήσιμη μια λίστα (όπως σε πολλές άλλες περιπτώσεις) με όλα εκείνα που θεωρείς ότι δεν σε αφήνουν να πετύχεις τους στόχους σου και μαζί τις αλλαγές που θες να κάνεις.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
gr.askmen.com