Μερικές σκληρές αλήθειες που πρέπει να μάθεις για τη δουλειά πριν γίνεις 30

    Από: Startup Team
πηγή: gr.askmen.com

Μερικά από τα πιο σκληρά αλλά σημαντικά μαθήματα που θα πάρεις στην επαγγελματική σου ζωή έρχονται κατά την πρώτη σου δεκαετία στον κόσμο της εργασίας. Ένα σχολείο γεμάτο λίγες καλές στιγμές και πολλές μπουνιές στο πρόσωπο. Υπάρχουν επαγγελματικές αποτυχίες που δεν μπορείς να προβλέψεις, ευκαιρίες που έμοιαζαν πολύ καλές για να είναι αληθινές και στιγμές που οι ικανότητές σου κρίθηκαν ανεπαρκείς.

Μερικά από τα παραπάνω θα αρκούσαν για να βάλουν ένα πρόωρο τέλος σε αυτό που είχες οραματιστεί ως καριέρα – αλλά όλα αυτά τα γεγονότα μπορούν, με την πάροδο του χρόνου, να γίνουν πολύτιμα μαθήματα. Αρκεί να μάθεις από τα λάθη, δικά σου ή των άλλων, και να φροντίσεις να τα αντιμετωπίσεις με τον κατάλληλο τρόπο αυτή τη φορά. Ορίστε λοιπόν 10 εφιαλτικά σενάρια που γίνονται πραγματικότητα όσο περνούν τα χρόνια και μεγαλώνεις πίσω από ένα γραφείο, ρωτώντας συνεχώς τον εαυτό σου γιατί είναι απαραίτητο να δουλεύεις.

Η δουλειά των ονείρων σου δεν υπάρχει

Ξεκινάμε από τα σκληρά. Σχεδόν το 95% των εργαζομένων σε αυτό τον πλανήτη έχουν κάποιο -μικρότερο ή μεγαλύτερο- παράπονο από την εργασία τους. Κάτι που σε οδηγεί τελικά να το συνειδητοποιήσεις: Αυτό που στο μυαλό σου είχες σαν dream job, στην πραγματικότητα είναι μια ουτοπία της νιότης σου.

Δεν προετοιμάζεσαι σωστά για τις συνεντεύξεις

Ψάχνεις καιρό για δουλειά και έχεις φτάσει στο σημείο να έχεις ανάγκη να εργαστείς. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να έχεις κάνει μια στοιχειώδη έστω προετοιμασία για το job interview. Δεν είναι δυνατόν για παράδειγμα να μην γνωρίζεις ποιον έχεις απέναντί σου ή ποιο ακριβώς είναι το αντικείμενο της θέσης την οποία διεκδικείς ή πολύ περισσότερο σε ποιον ακριβώς κλάδο ειδικεύεται η εταιρεία.Επίσης, η αλαζονεία, λόγω περισσότερων προσόντων από τα απαιτούμενα για τη θέση, δεν βοήθησε ποτέ κανέναν.

Βιάστηκες να πεις το «ναι»

Σε οτιδήποτε. Από το να δεχτείς τη δουλειά χωρίς να διαπραγματευτείς καλύτερα κάποιους όρους μέχρι το να προσφέρεσαι να φέρεις εις πέρας projects που δεν θα έπρεπε, σε χρόνο που δε γίνεται. Κάτι που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου, ειδικά αν βρίσκεσαι σε ένα ιδιαιτέρως απαιτητικό περιβάλλον, είναι πως ποτέ δεν μπορούν να είναι όλοι ευχαριστημένοι.

Δεν πήρες την προαγωγή που άξιζες

Έχεις προσπαθήσει αρκετά και είσαι σίγουρος πως θα ανέβεις, από κάθε άποψη level. Το αφεντικό σου όμως έχει αντίθετη άποψη και δεν εκτιμά δεόντως τα 15ωρα στο γραφείο και τα 12.328 Σαββατοκύριακα και αργίες που εργάστηκες. Η επίκληση στον Χριστό του και την Παναγία του με βροντερή φωνή δεν είναι μια κάποια λύση, όπως και το να εκτοξεύσεις -κατά λάθος πάντα- μερικά αντικείμενα. Αντ’ αυτού, καλό θα είναι να επιδείξεις ψυχραιμία και υπομονή, περιμένοντας την επόμενη ευκαιρία.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
gr.askmen.com