Γιατί οι πρωινοί τύποι τα πάνε καλύτερα στη δουλειά

    Από: Startup Team
πηγή: gr.askmen.com

Ωραίος ο ύπνος, καλύτερα το χουζούρεμα αλλά υπάρχουν και δουλειές που πρέπει να γίνουν. Και κάπου εδώ έρχεται η επιστήμη με σοβαρούς λόγους για να σε κάνει λίγο πιο πρωινό τύπο. Δεν είναι μόνο θέμα όρεξης, έχει να κάνει καθαρά κυρίως με το πόσο καλά τα πηγαίνεις στη δουλειά.

Ιδού 4 πράγματα που έχει να σου χαρίσει το πρωινό ξύπνημα και αξίζει να βάζεις το ξυπνητήρι πιο νωρίς απ’ ό,τι μέχρι τώρα, σύμφωνα με τον συγγραφέα του “Two Awesome Hours: Science-Based Strategies to Harness Your Best Time and Get Your Most Important Work Done”, Josh Davis.

Περισσότερη ενέργεια

Καλύτερη επίδοση στη δουλειά σημαίνει ότι ελέγχεις την πνευματική σου ενέργεια και αυτόματα έχεις περισσότερη όταν ξυπνάς το πρωί, υποστηρίζει ο Davis. «Ακόμη κι αν δεν κοιμήθηκες τέλεια αλλά αρκετά, πιθανότατα έχεις πολύ περισσότερη πνευματική ενέργεια να συγκεντρωθείς και να αφήσεις στην άκρη τα πιο ασήμαντα. Μπορείς να σκεφτείς δημιουργικά και συνήθως δεν είσαι στον αυτόματο πιλότο». Αυτό, σύμφωνα με τον συγγραφέα σημαίνει ότι εργάζεσαι πιο παραγωγικά.

Λιγότερες αποφάσεις

Δουλεύοντας πολύ νωρίς το πρωί έχεις το πλεονέκτημα να μην χρειάζεται να λάβεις συχνά σημαντικές αποφάσεις, γιατί οι περισσότεροι ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει τη δουλειά, αναφέρει ο Davis. Έχεις όμως τη δυνατότητα να βάλεις προτεραιότητες και να εργαστείς πάνω σε αυτά που είναι πράγματι σημαντικά για σένα, κάτι που είναι πιο δύσκολο όταν σκάνε επείγοντα email την ώρα που είναι όλοι στα πόστα τους ή σε περιμένει το ένα meeting μετά το άλλο.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
gr.askmen.com