Γιατί το bitcoin είναι ο νέος «χρυσός»

    Από: Startup Team
πηγή: gr.askmen.com

Ο Boρειοκορεάτης δικτάτορας Kim Jong-un εκτοξεύει πυραύλους, η Κίνα προσπαθεί να γράψει τους δικούς της κανόνες στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, η Ουάσιγκτον βρίσκεται σε αμηχανία, το παγκόσμιο χρέος συνεχίζει να συσσωρεύεται και οι κεντρικές τράπεζες συνεχίζουν να διατηρούν τα επιτόκια σε σχεδόν μηδενικά επίπεδα.

Η παγκόσμια αβεβαιότητα αυξάνεται. Ωστόσο, ο χρυσός δεν πραγματοποιεί ράλι.

Το Bitcoin, ο νέος «χρυσός», πραγματοποιεί.

Κάποτε, ο χρυσός ήταν το καταφύγιο απέναντι στην αβεβαιότητα, το περιουσιακό στοιχείο στο οποίο οι επενδυτές μπορούσαν να τοποθετήσουν τα χρήματά τους σε περιόδους πολιτικής και οικονομικής αναταραχής. Τώρα το Bitcoin παίρνει τη θέση του, όπως αποδεικνύεται από την απόδοση των δύο περιουσιακών στοιχείων τους τελευταίους μήνες.

Οι μετοχές της Bitcoin Trust Investment Trust έχουν δεκαπλασιαστεί σε αξία τους τελευταίους δώδεκα μήνες, κερδίζοντας πάνω από 80% μόνο τους τρεις τελευταίους μήνες. Εν τω μεταξύ, οι μετοχές της SPDR Gold υποχώρησαν κατά 0,68% τους τελευταίους δώδεκα μήνες και ενισχύθηκαν κατά 3,19% το τελευταίο τρίμηνο.

Προφανώς, το Bitcoin είναι πιο δημοφιλές από τον χρυσό στους επενδυτές, ως αντιστάθμισμα έναντι της αύξησης της παγκόσμιας αβεβαιότητας. Η αυξανόμενη δυσπιστία προς τα εθνικά νομίσματα, μετά από τις αμφίβολες κυβερνητικές πολιτικές, “έσπρωξε” τους ανθρώπους στο Bitcoin.

Στις αρχές του 2016, για παράδειγμα, το ράλι του ψηφιακού νομίσματος συνέπεσε με τις προσπάθειες της Ινδίας και της Βενεζουέλας να απαλλαγούν από παλιά χαρτονομίσματα.

Ο πρωθυπουργός Modi και ο πρόεδρος Maduro έχουν πολύ λίγα κοινά – εκτός από την πολιτική που ακολουθούσαν στα τέλη του περασμένου έτους, η οποία αντικατέστησε τα μεγάλα χαρτονομίσματα που κυκλοφορούσαν με νέα χαρτονομίσματα (Ινδία) ή με νομίσματα (Βενεζουέλα).

Διάβασε τη συνέχεια στο Forbes.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
gr.askmen.com