«Αυλαία» έριξε η διεθνής έκθεση Greek Innovation Expo

    Από: Startup Team

Πηγή: www.bankwars.gr

Aπό τις 16 έως τις 19 Μαΐου στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo Palace, στο Μαρούσι Αττικής πραγματοποιήθηκε η διεθνής έκθεση Greek Innovation Expo 2013. Όπως δηλώνει και το όνομά της, η συγκεκριμένη έκθεση συγκέντρωσε στον ίδιο εκθεσιακό χώρο κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς που εμπλέκονται στην όλη διαδικασία παραγωγής νέων τεχνολογιών και καινοτομίας.

Την έκθεση  υποστήριξαν  το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, το ελληνικό παράρτημα του Enterprise Europe Network, το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου και το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης.

Περισσότεροι από 2000 επαγγελματίες επισκέφθηκαν την έκθεση και παρακολούθησαν τις δράσεις της. Στα περίπτερα της έκθεσης φιλοξενήθηκαν κορυφαία ερευνητικά ιδρύματα, πανεπιστημιακά εργαστήρια (ΜΟΚΕ/ΔΑΣΤΑ), κρατικοί οργανισμοί, δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς  καινοτομίας, θερμοκοιτίδες, start-up εταιρείες και ανεξάρτητοι ερευνητές.

Παρουσιάστηκαν περίπου 50 καινοτομίες διαφόρων τομέων, με εφαρμογές στην υγεία, την ενέργεια, το περιβάλλον, την πληροφορική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και την αμυντική βιομηχανία. Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέσα στην έκθεση, πραγματοποιήθηκαν 40 B2B συναντήσεις, όπου οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν εκθέτες που τους ενδιέφεραν οι καινοτομίες τους, να συζητήσουν και να γνωρίσουν το έργο τους.

Διαβάστε περισσότερα εδώ