Δέκα προτάσεις τεχνολογικής καινοτομίας βράβευσε η Εθνική Τράπεζα

    Από: Startup Team

Πηγή: www.emea.gr

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός “i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία“, που διοργάνωσε η Εθνική Τράπεζα για 3η συνεχή χρονιά, αναδεικνύοντας δέκα προτάσεις οι οποίες βραβεύτηκαν με χρηματικά έπαθλα συνολικής αξίας 49.000 ευρώ.

Τα βραβεία του Διαγωνισμού  “i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία” απονεμήθηκαν σε τελετή που διοργανώθηκε την Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013, στο Μέγαρο Μελά της Εθνικής Τράπεζας.

Στο Διαγωνισμό συμμετείχαν, μεμονωμένα ή σε ομάδες,  554 άτομα και υποβλήθηκαν 354 προτάσεις. Η Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα ήταν η θεματική ενότητα που συγκέντρωσε τις περισσότερες προτάσεις, ακολουθούμενη από το Περιβάλλον και τονΠολιτισμό. Σημειώνεται ότι περίπου το 80% των συμμετεχόντων ήταν ηλικίαςμικρότερης των 40 ετών.

Στους νικητές του τρίτου  Διαγωνισμού “i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία” που διοργάνωσε η Εθνική Τράπεζα απενεμήθηκαν δέκα βραβεία:
– Το πρώτο χρηματικό βραβείο 20.000 ευρώ απονεμήθηκε στην ομάδα των Παρασκευά Κασιδιάρη, Αντώνιου Καλιπέτη, Αθανάσιου Δαγκλή, Αντώνιου Μανούση και Μάριου Ευάγγελου Κόγια για την πρότασή τους με τίτλο “sourceLair – Δικτυακή Πλατφόρμα Ανάπτυξης Λογισμικού“.
– Το δεύτερο χρηματικό βραβείο 10.000 ευρώ απονεμήθηκε στην ομάδα των Μυρτούς Παπαθάνου, Άρη Ευάγγελου Δημέα, Γιώργου Παπαγιανόπουλου και Μιχάλη Πρίντζου για την πρότασή τους με τίτλο “Gommyr Power Networks – Ενσωμάτωση και διαχείριση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε αυτόνομα ενεργειακά δίκτυα“.
– Το τρίτο χρηματικό βραβείο 6.000 ευρώ απονεμήθηκε στην ομάδα των Δημήτριου Μανδηλιώτη, Κωνσταντίνου Τούμπα, Λεόντιου Χατζηλεοντιάδη, Κυριακής Καζά και Αικατερίνης Κυπριώτη για την πρότασή τους με τίτλο “Symbiosis Alzheimer’s Support : Η Σουίτα των SymbioGames“.
– Το τέταρτο χρηματικό βραβείο 4.000 ευρώ απονεμήθηκε στον Ιωάννη Σαχσαμάνογλου για την πρότασή του με τίτλο “Ηλιακός ανελκυστήρας“.

Έξι ακόμη χρηματικά βραβεία 1.500 ευρώ απονεμήθηκαν στους:
– Αναστάσιο Βούλγαρη για την πρότασή του με τίτλο “Greece: History & Culture“.
– Ομάδα των Δημήτρη Μωραΐτη, Ιωσήφ Αλβέρτη και Μιχάλη Πετυχάκη για την πρότασή τους με τίτλο “Moodeet – Simply Social“.
– Ομάδα των Χρήστου Ξενακίδη και Δήμητρας Κοσμίδου για την πρότασή τους με τίτλο “Alzfinder.com. Σύστημα πληθοανάθεσης (Crowdsourcing) για την αναζήτηση εξαφανισθέντων Ατόμων και υποστήριξη ασθενών της νόσου Alzheimer“.
– Ομάδα των Κωνσταντίνου Παπαλεξανδρή και Ελευθερίας Ζούρου για την πρότασή τους με τίτλο “DOCTORANYTIME.GR. Το σημείο συνάντησης γιατρού και ασθενή, ο πιο γρήγορος και εύκολος τρόπος να κλείσει ραντεβού online“.
– Παναγιώτη Χρήστου για την πρότασή του με τίτλο “Ανάλυση Συνδυασμένου Κύκλου Κυψέλης Καυσίμου και Μικροστροβίλου με χρήση Φυσικού Αερίου“.
– Ομάδα των Αλέξανδρου Χριστόπουλου-Πανούτσου, Αριστείδη Λαύκα και Βενέδικτου Αντύπα για την πρότασή τους με τίτλο “Human Electric – Μεικτή Πλατφόρμα Hardware, smartphone και web  software για φορέσιμες εφαρμογές που συνδυαζόμενες σχηματίζουν συσταδικά δίκτυα“.

Διαβάστε περισσότερα εδώ