Πώς δε θα χάσεις το κίνητρό σου στη δουλειά

    Από: Startup Team
πηγή: gr.askmen.com

ράφει η Rhonesha Byng στο Forbes.​

Είμαι από τους ανθρώπους που επηρεάζονται εύκολα από την ενέργεια των άλλων. Από κάθε είδους ενέργεια (άγχος, εκνευρισμός, ανυπομονησία), ειδικά όταν βρίσκομαι στη δουλειά μου και τόσοι άνθρωποι με περιτριγυρίζουν.

Το πάθος και ο σκοπός με οδηγούν, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν κουράζομαι ή δεν γκρινιάζω από τα νέα πρότζεκτ που πρέπει να αναλάβω και τα ατελείωτα e-mail. Ωστόσο, πιστεύω πως, όταν κάνεις τη δουλειά που έχεις ονειρευτεί, οφείλεις να μεταφέρεις στον χώρο εργασίας σου μια συγκεκριμένη διάθεση.

Σε καθημερινή βάση θα συναντάς ανθρώπους με ενέργεια που δεν ταιριάζει στη δική σου – και αυτό δεν είναι κακό. Το ζήτημα είναι πώς αντιδράς και πώς ελέγχεις τη διάθεση των άλλων και κατά πόσο την αφήνεις να σε επηρεάσει στη δουλειά και στους στόχους σου.

Παρακάτω ακολουθούν πέντε συμβουλές που πιστεύω πως πρέπει να ακολουθήσεις για να διατηρήσεις την όρεξη για δουλειά, τον ενθουσιασμό και το κίνητρό σου, ανεξάρτητα από το πώς νιώθουν οι συνάδελφοί σου.

Μην το παρακάνεις

Όταν θα είσαι δίπλα σε κάποιον βαριεστημένο, ίσως σκεφτείς πως θα ήταν καλή ιδέα να δείξεις περισσότερο ενθουσιασμό για να τον «ανεβάσεις». Όμως θα καταφέρεις μόνο να χάσεις όλη σου την ενέργεια. Γι’ αυτό, καλύτερα θα ήταν αν διατηρούσες τον ενθουσιασμό σου, χωρίς υπερβολές, μιας και είναι πολύ εύκολο να παρασυρθείς από το πλήθος.

Μην το παίρνεις προσωπικά

Όσο αρνητικοί και αν είναι οι συνεργάτες σου, μην τους αφήνεις να σε επηρεάζουν. Απλά συγκεντρώσου στο αντικείμενο που έχεις να κάνεις και σε όσα μπορείς να ελέγξεις.

Διάβασε τη συνέχεια στο Forbes.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
gr.askmen.com