Τεχνολογικό άλμα στο μέλλον των υπηρεσιών cloud computing από τους Έλληνες επιστήμονες της Virtual Trip

    Από: Startup Team

Η ελληνική εταιρεία πληροφορικής Virtual Trip επενδύει σε καινοτόμες υπηρεσίες νεφοϋπολογιστικής (cloud computing) με τη νέα επιχειρησιακή της μονάδα StackMasters.

Στο πλαίσιο αυτό η StackMasters συμμετέχει στην παρουσίαση του εξελιγμένου λογισμικού OpenStack σε Κεντρική & Ανατολική Ευρώπη

Η StackMasters (www.stackmasters.eu) έχει ως στόχο να προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες και υπηρεσίες ολοκλήρωσης κυρίως γύρω από τις τεχνολογίες OpenStack, δηλαδή το λογισμικό ανοιχτού κώδικα (open source) που εξελίσσεται σε de facto & standard αποτελεσματική λύση στη νεφοϋπολογιστική και συγκεκριμένα στο κομμάτι της πληροφορικής IaaS (Infrastructure as a service – Υποδομή ως υπηρεσία).

«Οδηγός» η διεθνής εμπειρία της Virtual Trip

Βασικό πλεονέκτημα της StackMasters στην υλοποίηση των καινοτόμων υπηρεσιών cloud computing είναι η μακρά εμπειρία των στελεχών της Virtual Trip σε προηγμένα υπολογιστικά συστήματα, στο λειτουργικό Linux, σε εφαρμογές Virtualization (εικονικοποίηση) αλλά και γενικά στο ευρύτερο πεδίο της αξιοποίησης λογισμικών ανοιχτού κώδικα (open source) για τις ανάγκες πολύ εξελιγμένων τεχνολογικά εφαρμογών πληροφορικής.

Αξίζει να σημειώσουμε πως με έδρα στο Λονδίνο η StackMasters στελεχώνεται από κορυφαίους επιστήμονες στον τομέα της πληροφορικής σε παγκόσμια βάση. Ηγετικό ρόλο έχουν ο Δρ. Ευάγγελος Κωτσοβίνος CTO και εκτελεστικός διευθυντής της Morgan Stanley για την περιοχή ΕΜΕΑ με παγκόσμια αρμοδιότητα στην νεφοϋπολογιστική αλλά και ο Κωνσταντίνος Ρουγκέρης, ειδικός λύσεων για νεφοϋπολογιστικές υπηρεσίες για τον πάροχο λύσεων Techgate Plc. Ηγετικό ρόλο έχουν επίσης ο ιδρυτής και CEO της Virtual Trip Δημήτρης Τσίγκος αλλά και ο Τεχνικός Διευθυντής Θανάσης Παραθυράς.

Στο προσκήνιο υπηρεσίες κυρίως για ιδιωτικά νέφη (private clouds)

Η εταιρεία προσφέρει πλήρεις, end-to-end, υπηρεσίες νεφοϋπολογιστικής για μεγάλη γκάμα πελατών (ιδιωτικές εταιρείες, τραπεζικά ιδρύματα, μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί, φορείς δημόσιας διοίκησης) που θέλουν να επενδύσουν στα πλεονεκτήματα του cloud computing. Ενσωματώνει άκρως εξειδικευμένη τεχνική και επιχειρησιακή τεχνογνωσία με στόχο να συμβάλει και να βρίσκεται κοντά στην παγκόσμια κοινότητα OpenStack, ως πιστοποιημένη επαγγελματική μονάδα παροχής υπηρεσιών.

Επί του πρακτέου, η StackMasters προσφέρει υποδομή για μοντέλα υλοποίησης κυρίως Ιδιωτικών νεφών (private clouds), Δημοσίων (Public cloud) αλλά και υβριδικών συστημάτων για ακόμα πιο σύνθετες ανάγκες. Επιπλέον υποστηρίζει τους πελάτες της με επαγγελματικές υπηρεσίες και μεταφορά τεχνογνωσίας.

Συμμετοχή στο επίσημο λανσάρισμα του OpenStack

Εν τω μεταξύ, στελέχη της StackMasters έχουν την τιμή ως καλεσμένοι του οργανισμού OpenStack να βρίσκονται ήδη στη Βουδαπέστη όπου την Τετάρτη 29 Μαίου πραγματοποιείται η επίσημη παρουσία του OpenStack για αγορές της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.