Πώς να αποφύγεις την επαγγελματική εξουθένωση

    Από: Startup Team

Πηγή: www.orbi.gr/home

Συχνά όσοι εργάζονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες, μπορεί να βιώσουν τεράστια πίεση για θέματα που αφορούν τους πελάτες τους, την εξέλιξή τους ή ακόμα και την υγεία τους. Γι’ αυτό έχουμε συγκεντρώσει 5 τρόπους που μπορούν να σε βοηθήσουν να αποφύγεις την επαγγελματική εξουθένωση, ενώ παράλληλα μπορείς να παραμείνεις δημιουργικός και παραγωγικός στη δουλειά σου.

1. Μάθε καινούργια πράγματα, ανανεώσου:

Όσο οι καιροί εξελίσσονται, τόσο πρέπει να προσαρμοζόμαστε. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Να καταφέρνεις να αφομοιώνεις τις αλλαγές που συμβαίνουν και να τις εντάσεις στη δουλειά σου. Για να μπορέσεις όμως να το καταφέρεις, θα πρέπει να αφιερώσεις και τον απαιτούμενο χρόνο και ενέργεια. Για παράδειγμα, το να μάθεις να χειρίζεσαι αποτελεσματικά κάποιο πρόγραμμα οργάνωσης της καθημερινότητάς σου (όπως το Orbi) μπορεί να σου προσφέρει και μακροπρόθεσμα κέρδος, καθώς θα έχεις εξελίξει τον τρόπο που διαχειρίζεσαι τον χρόνο σου, αλλά και τις τεχνολογικές σου γνώσεις.

2. Διαχώρισε την προσωπική και επαγγελματική ζωή σου:

Για να μπορέσεις να χαλαρώσεις και να ξεφύγεις από το επαγγελματικό περιβάλλον σου, ακόμα και στον ελεύθερο χρόνο σου, θα πρέπει να ξεχωρίσεις τις εργασιακές και επαγγελματικές σου υποχρεώσεις. Κάτι ακόμα που θα πρέπει να έχεις κατά νου είναι να μη μεταφέρεις τα προβλήματα της δουλειάς στο σπίτι και το αντίστροφο, όσο αυτό είναι εφικτό.

Διαβάστε περισσότερα εδώ