Οι σπαρτιάτικες συνήθειες των πιο πλούσιων ανθρώπων του πλανήτη

    Από: Startup Team
πηγή: gr.askmen.com

Πιστεύεις ότι οι δισεκατομμυριούχοι ζουν απαραίτητα μια ζωή μέσα στη χλιδή, απολαμβάνοντας στο έπακρο τα πλούτη που έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν με τον ιδρώτα τους (ή, έστω, με εκείνο των άλλων); Αν ναι, ιδού πέντε περιπτώσεις που θα σε κάνουν να αναθεωρήσεις.

Warren Buffet

Οι σπαρτιάτικες συνήθειες των πιο πλούσιων ανθρώπων του πλανήτη

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Berkshire Hathaway

Κι όμως, ένας από τους πιο επιτυχημένους επενδυτές στην ιστορία της Wall Street και μαζί ένα από τα «μεγαλύτερα πορτοφόλια» στον κόσμο σήμερα, εξακολουθεί να ζει στο σπίτι που αγόρασε το 1958 έναντι 31.500 δολαρίων. Όπως εξηγεί ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξή του «η ζωή μου δε θα μπορούσε να είναι πιο ευτυχισμένη. Για την ακρίβεια, θεωρώ ότι τα πράγματα θα ήταν χειρότερα αν είχα στην κατοχή μου έξι ή οκτώ σπίτια -στην τελική ανάλυση, αν έχεις αυτά που χρειάζεσαι για να ζήσεις άνετα, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να αγχώνεσαι για να αποκτήσεις περισσότερα».

Mark Zuckerberg

Οι σπαρτιάτικες συνήθειες των πιο πλούσιων ανθρώπων του πλανήτη

Συνιδρυτής του Facebook

O εκ των δημιουργών του δημοφιλέστερου Μέσου κοινωνικής δικτύωσης, μολονότι θεωρείται στα 32 του ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, οδηγεί από το 2014 ένα μεταχειρισμένο Volkswagen Golf GTI, το οποίο, μάλιστα, απέκτησε αφού πούλησε το προηγούμενο αυτοκίνητό του, ένα Acura TSX. Το γεγονός αυτό, βέβαια, δε θα πρέπει να προξενεί εντύπωση αν λάβουμε υπόψη ότι η μοναδική πραγματικά μεγάλη αγορά στην οποία έχει προβεί ο “Mr. Facebook” τα τελευταία χρόνια δεν είναι άλλη από εκείνη του σπιτιού του, ένα «παλατάκι» αξίας επτά εκατομμυρίων δολαρίων στο Palo Alto της Καλιφόρνιας. «Ψίχουλα» αν λάβεις υπόψη ότι η περιουσία του υπολογίζεται γύρω στα 51,5 δισ. δολάρια (48,7 δισ. ευρώ)

Carlos Slim Helú

Οι σπαρτιάτικες συνήθειες των πιο πλούσιων ανθρώπων του πλανήτη

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος των εταιρειών Telmex, América Móvil, Samsung Mexico και Grupo Carso

Ο εβδομηνταεξάχρονος Μεξικανός μεγιστάνας, μολονότι διαθέτει ιδιωτικό τζετ, έπαυλη αξίας 80 εκατομμυρίων δολαρίων (σ.σ. κάτι λιγότερο από 76 εκατομμύρια ευρώ) στο Μανχάταν αλλά και μια εξαιρετική συλλογή από σπάνια έργα τέχνης την οποία εμπλουτίζει σε τακτά χρονικά διαστήματα, εντούτοις επιμένει να ζει στο σπίτι που αγόρασε πριν από 40 και πλέον χρόνια στο Μεξικό αλλά και να χρησιμοποιεί για τις καθημερινές του μετακινήσεις μια παλιά Mercedes Benz.

Επιπλέον, σε κάθε εγχειρίδιο που διανέμεται στους εργαζομένους των εταιρειών του, συμπεριλαμβάνεται πάντα ένα κεφάλαιο στο οποίο εξηγεί τα οφέλη της αποταμίευσης σε περιόδους οικονομικής ευμάρειας

διαβάστε περισσότερα εδώ:
gr.askmen.com