Βλέποντας τον εαυτό σου ως Startup

    Από: Startup Team

Πηγή: www.orbi.gr/home

Πρόσφατα ανακάλυψα μια παρουσίαση των Reid Hοffman (συνιδρυτής του LinkedIn) και  Ben Casnocha (συγγραφέας και επιχειρηματίας) που αφορά σε προτάσεις για να βελτιώσει κανείς την καριέρα του και τον τρόπο που εργάζεται και βλέπει τον εαυτό του.

Οι συμβουλές που παρουσιάζονται είναι χρήσιμες για τον καθένα που θέλει να αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεται για τα εργασιακά ζητήματα, καθώς οι κυριότεροι άξονες που κινείται η παρουσίαση είναι η επικοινωνία και η επαγγελματική δικτύωση, η ευελιξία, οι αξίες, τα ταλέντα και το εργασιακό ρίσκο.

Η παρουσίαση συνολικά απαρτίζεται από επτά κεφάλαια και είναι περίληψη του βιβλίου «The Start-up of You: Adapt to the Future, Invest in Yourself, and Transform Your Career» που αναλύονται όλα τα ζητήματα που αναφέρονται παραπάνω.

Ας δούμε συνοπτικά τι παρουσιάζεται στο κάθε κεφάλαιο:

Στο πρώτο κεφάλαιο, με τίτλο «όλοι οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι επαγγελματίες», φαίνονται οι λόγοι που ο κάθε άνθρωπος θα πρέπει να βρίσκεται σε εγρήγορση και ν’ ακονίζει τα επιχειρηματικά του ένστικτα. Με άλλα λόγια, γιατί πρέπει να προσαρμόζεται στις  νέες εξωτερικές συνθήκες και καταστάσεις και πως μπορούν να βελτιωθούν τα προσόντα και τα ταλέντα του.

Στη συνέχεια, παρουσιάζεται «ο λόγος που θα πρέπει ο καθένας να αναπτύξει κάποιο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα». Για να μπορέσει να διακριθεί κανείς, δεν είναι απαραίτητο να αγγίξει την τελειότητα συγκριτικά μ’ όλους τους συναδέλφους του ή άλλους επαγγελματίες. Αντίθετα, πρέπει να αναπτύξει κάποια δεξιότητα που λείπει απ’ το σύνολο και την αγορά εργασίας που κινείται και να μπορέσει να διαχωριστεί απ’ τους υπόλοιπους.

Το τρίτο κεφάλαιο αναφέρεται «στην διαδικασία της προσαρμοστικότητας» σε μια πραγματικότητα που διαρκώς αλλάζει. Πώς μπορεί ο σύγχρονος εργαζόμενος να καταφέρνει να προσαρμόζεται συνεχώς;  Το κλειδί βρίσκεται στη «Δια Βίου μάθηση» και τονΠειραματισμό, στοχεύοντας έτσι στη συνεχή εξέλιξη των δεξιοτήτων.

Διαβάστε περισσότερα εδώ