Η Ελλάδα στον «χάρτη» της παγκόσμιας Έκθεσης για τις startups

    Από: Startup Team

Πηγή: www.bankwars.gr

Για πολλές χώρες του κόσμου, η πληροφόρηση γύρω από τα startup οικοσυστήματα είναι ελλιπής – μια terra incognita τόσο για τους πλείστους ενδιαφερόμενους όσο και για τους επενδυτές που έχουν πάντα τα μάτια τους ανοικτά στην επόμενη «μεγάλη» ιδέα και εκτός της γνωστής Σίλικον Βάλεϊ.

Ένας 28χρονος νέος επιχειρηματίας με καταγωγή από την Κίνα, ονόματι Bowei Gai ανέλαβε το φιλόδοξο σχέδιο στο διάστημα 9 μηνών να επισκεφθεί 29 χώρες του κόσμου και 36 πόλεις, ετοιμάζοντας μια αναλυτική αναφορά για την startup «σκηνή» σε κάθε χώρα.

Μάλιστα, αυτή την εβδομάδα ο Bowei επισκέφθηκε την χώρα μας και είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με ελληνικές startups αλλά και να μιλήσει σε μια ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα στις 27 Μαΐου στο φιλόξενο χώρο του ALBA Graduate Business School.

Ο Gai πριν ξεκινήσει την αποστολή του τον Ιανουάριο να καταγράψει και να φέρει σε επαφή την παγκόσμια startup κοινότητα, δυο χρόνια πριν, είχε πουλήσει την δική του startup ονόματι CardMunch στο Linkedin, μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα η οποία «διαβάζει» και καταχωρεί τα στοιχεία των επαγγελματικών καρτών στο κινητό του χρήστη.

Η ιδέα της παγκόσμιας έκθεσης για τις startups (World Startup Report), όπως ονομάζεται το τωρινό του εγχείρημα, προέκυψε από την απρόσμενη επιτυχία που είχε μια αναφορά που έκανε ο ίδιος για το startup οικοσύστημα στην γενέτειρα του την Κίνα πέρυσι, όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με επιχειρηματίες, επενδυτές, δικηγόρους και δημοσιογράφους της χώρας.

Συνειδητοποιώντας ότι πολλές χώρες του κόσμου δεν καλύπτονται επαρκώς από τα διεθνή μέσα τεχνολογίας, αποφάσισε να αναλάβει χρέη ανταποκριτή για χώρες όπου η πληροφόρηση γύρω από τις startups είναι ελλιπής έως μηδενική.

Ήδη στον «αέρα» έχει βγει μια ενδιαφέρουσα αναλυτική αναφορά για την startup σκηνή στην Ινδία.

Σ’αυτή του την αποστολή έχει υποστηρικτές – χορηγούς μεγάλα ονόματα της διεθνούς startup σκηνής και διεθνείς οργανισμούς. Ανάμεσα σ΄αυτούς περιλαμβάνονται οι Brad Feld, γνωστός διεθνής επενδυτής, συγγραφέας και συνιδρυτής του TechStars, ο ιδρυτής του seed accelerator και fund 500 StartupsDaveMcClure, ενώ υποστηρικτές είναι  οργανισμοί όπως το Startup Weekend και StartupDigest.

Διαβάστε περισσότερα εδώ