Πώς θα σε προσέχουν όλοι όταν μιλάς

    Από: Startup Team
πηγή: gr.askmen.com

Πιθανότατα το υποψιάζεσαι, αν δεν το γνωρίζεις ήδη: περισσότερο και από το στυλ σου και από τον τρόπο που στέκεσαι και κινείσαι σε ένα χώρο, αυτό που επηρεάζει το πώς σε κρίνουν οι άλλοι είναι ο τρόπος που μιλάς. Για την ακρίβεια, η φωνή σου αποτελεί ένα «εργαλείο» που μπορεί να βελτιώσει άμεσα την ποιότητα της ζωής σου, αφού έχει επίδραση στα επαγγελματικά σου, στις σχέσεις σου με το γυναικείο φύλο και – χωρίς υπερβολή – σε κάθε είδους σχέση που αναπτύσσεις στην καθημερινότητά σου.

«Αν αυτό το βρίσκεις υπερβολικό, τότε καλό θα ήταν να θυμάσαι ότι κάθε φορά που μιλάς ή που παράγεις κάποιο ήχο, ουσιαστικά επηρεάζεις όλους αυτούς που σε ακούνε. Κυριολεκτικά. – ενώ μιλάς, τίθενται πρώτα σε λειτουργία τα τύμπάνα των ακροατών σου και κατόπιν ο εγκέφαλός τους» θα πει η Lisa Popeil, μια από τις κορυφαίες voice coaches αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ. Θέλεις λοιπόν να μάθεις να χρησιμοποιείς το υπερπολύτιμο αυτό «εργαλείο» προς όφελός σου; Τότε, καλό θα ήταν να λάβεις υπόψη τις συμβουλές της ειδικού…

Για αρχή, υιοθέτησε τη σωστή στάση στο σώμα σου

«Η στάση του σώματος έχει τεράστια σημασία στο πώς ακούγεσαι» μας διαβεβαιώνει η Popeil. «Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνεις αν θέλεις να ακούγεσαι σωστά ενώ μιλάς καθιστός, είναι να τεντώσεις το λαιμό σου και κατόπιν να ισιώσεις την πλάτη σου. Αν πάλι πρέπει να μιλήσεις όρθιος, το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να ανοίξεις ελαφριά τα πόδια σου, διατηρώντας χαλαρά τα γόνατά σου. Μην παραλείψεις, όμως, να χαλαρώσεις τους ώμους σου αλλά και να διατηρείς σχετικά ψηλά το πιγούνι σου».

«Άκου» την κοιλιά σου

Για την ακρίβεια, προσπάθησε να βρεις το σημείο εκείνο που η Popeil έχει χαρακτηρίσει ως το «μαγικό σημείο». Για να το βρεις, στάσου όρθιος και κάνε δυνατά «Σσσσ», σαν να ζητάς από κάποιον να σωπάσει, παρατηρώντας παράλληλα την περιοχή μόλις κάτω από το στέρνο σου. Το σημείο που θα δεις να πετάγεται ελαφριά προς τα έξω είναι το δικό σου «μαγικό σημείο», το οποίο διαφέρει «γεωγραφικά» από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Αφού εντοπίσεις το δικό σου σημείο, λοιπόν, πάρε μια βαθιά ανάσα και προτού αρχίσεις να μιλάς, σπρώξε το προς τα έξω. Όταν πλέον ξεκινήσεις την ομιλία σου, «η φωνή σου θα ακούγεται πιο καθαρή και, κυρίως, πιο σταθερή» θα πει η Lisa.

Τα παιδαριώδη λάθη που μπορείς να αποφύγεις

> Μη μιλάς χωρίς να ακούς τους άλλους: «Το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει κάποιος καθώς μιλά ενώπιον κοινού είναι, αφού κάνει μια ερώτηση σε αυτούς που τον ακούνε, να αρχίσει να μιλά προτού οι ακροατές του προλάβουν να πουν το οτιδήποτε» αναφέρει η Popeil. «Το λάθος αυτό το κάνουν συνήθως τύποι που θεωρούν τους εαυτούς τους “κυρίαρχα αρσενικά”. Η συγκεκριμένη συμπεριφορά, όμως, δε φανερώνει σιγουριά, όπως πολλοί από αυτούς τους τύπους πιστεύουν εσφαλμένα, αλλά, αντίθετα, ανασφάλεια».

> Μη μιλάς πολύ δυνατά: «Κόντρα στη δημοφιλή αντίληψη, μιλώντας πολύ δυνατά δεν κερδίζεις την προσοχή και το ενδιαφέρον αυτών που σε ακούνε αλλά τους κουράζεις και, ενίοτε, τους εκνευρίζεις. Αντί να ανεβάσεις την ένταση, προσπάθησε να την ρίξεις και να κάνεις τον τόνο της φωνής σου λίγο πιο απαλό και φιλικό. Κάνοντας κάτι τόσο απλό, θα καταφέρεις εν τέλει να κερδίσεις την προσοχή του ακροατηρίου σου» θα πει η Popeil.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
gr.askmen.com