Ποιος είναι ο τρόπος για να βγάλεις (πάρα πολλά) χρήματα στη ζωή σου

    Από: Startup Team
πηγή: gr.askmen.com

Ο μήνας έχει μόνο περάσει το μισό του και εσύ με αυτά που έχουν μείνει στον τραπεζικό σου λογαριασμό, βγάζεις – δεν βγάζεις ακόμη την επόμενη εβδομάδα. Και δεν είσαι ο μόνος. Αν αφήσεις όμως αυτή τη μαυρίλα να σε ρουφήξει, δεν έχεις και πολλές ελπίδες να καλυτερέψουν οι συνθήκες για σένα.

Αν θες, λοιπόν, να επιτύχεις και να κάνεις λεφτά, δεν έχεις παρά να πάρεις ρίσκα και να αρχίσεις να κατεβάζεις ιδέες. Δες γύρω σου άλλωστε, την ώρα που χιλιάδες μαγαζιά αναγκάζονται να βάλουν «λουκέτο» πόσοι νεαροί επιχειρηματίες με καινοτόμες ιδέες, γυρνούν όταν πεις “startuppers“, έχουν ανοδική πορεία και εξέλιξη μέσα στην κρίση.

Παρακάτω θα μάθεις πώς τι θα πει σωστή επένδυση για την επιτυχία του επιθυμητού αποτελέσματος. Αν η τύχη είναι με το μέρος σου ίσως κερδίσεις ένα 3%, αν όχι ίσως τα χάσεις όλα, για λόγους που συνήθως δεν μπορείς να ελέγξεις. Θα έκανες μια τέτοια επένδυση; Φυσικά και όχι. Ωστόσο εκατομμύρια άνθρωποι το κάνουν. Πώς; Πηγαίνοντας κάθε μέρα για δουλειά, στην οποία έχουν αφεντικό.

Βέβαια, μέχρι να απολυθείς κερδίζεις έναν μισθό με τον οποίο βγάζεις και δεν βγάζεις τον μήνα που λέγαμε και πιο πάνω. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι όσο εργάζεσαι για κάποιον άλλο υπάρχει ένα ανώτατο όριο κέρδους, ανεξάρτητα αν κατά καιρούς πάρεις κάποια μικρή αύξηση της τάξης του 3-4%.

Πλούσιος σε χρήμα

Το να ελπίζεις, επομένως, ότι η δουλειά για κάποιον άλλο θα σε κάνει πλούσιο, δεν έχει και πολλές πιθανότητες να πραγματοποιηθεί. Μάλλον καμιά, για να είμαστε ειλικρινείς. Στην Αμερική σύμφωνα με τις φορολογικές Αρχές οι πραγματικά πλούσιοι, με μέσο ετήσιο εισόδημα περίπου 202 εκατομμύρια δολάρια, τα βγάζουν κυρίως από κεφαλαιακά κέρδη (45,8%), συνεργασίες (19,9%), μερίσματα (13%), τόκους (6,6%) και από τον μισθό το ποσοστό είναι μόνο 8,6%. Απ’ αυτά συμπεραίνεις ότι το να δουλεύεις για κάποιον άλλο δεν θα σου αποφέρει πολλά χρήματα. Ούτε όμως και το να επενδύσεις μόνο σε σιγουράκια ή απλά να έχεις δική σου επιχείρηση και να μην ρισκάρεις.

Αν ρίξεις μια ματιά και στην ετήσια λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, θα διαπιστώσεις επίσης ότι όλοι τους έχουν δημιουργήσει κάτι δικό τους ή κάνουν επενδύσεις.

Πλούσιος στη ζωή

Όχι, δεν θα σου μιλήσουμε γι’ αυτό που ίσως πάει το μυαλό σου, δηλαδή την οικογένεια και τις σχέσεις σου με τους άλλους, αλλά για το συναρπαστικό εκείνο συναίσθημα του να είσαι ένας επιχειρηματίας που καινοτομεί. Οι προκλήσεις, η υπευθυνότητα, η αίσθηση του ότι έχεις να φέρεις εις πέρας μια αποστολή, ο σκοπός και ο ενθουσιασμός όταν επιτυγχάνεις τους στόχους σου είναι μερικά πράγματα που κάνουν ένα επιχειρηματία να νιώθει «πλούσιος» κατά μια έννοια. Πέραν αυτού είναι ελεύθεροι να παίρνουν αποφάσεις, αναλαμβάνοντας φυσικά το κόστος αυτών και τυχόν λαθών, ενώ δεν έχουν «ταβάνι» στα κέρδη.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
gr.askmen.com