Πώς θα κερδίσεις την προαγωγή που αξίζεις σε 3 βήματα

    Από: Startup Team
πηγή: gr.askmen.com

H Indra Nooyi, CEO της PepsiCo, είναι ένας από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους στον τομέα των επιχειρήσεων. Αυτές είναι οι 3 συμβουλές της για να καταφέρεις κι εσύ να ανέβεις ψηλά.

Κάνε τη δουλειά σου εξαιρετικά καλά

Η Indra Nooyi λέει πως, αν θέλεις να γίνεις διευθυντής μιας εταιρείας, πρέπει να σταματήσεις να εστιάζεις σε αυτό. Επικεντρώσου στο παρόν. «Μην αρχίσεις να λες “θέλω να γίνω CEO”. Επειδή τη στιγμή που θα σου γίνει αυτό έμμονη ιδέα, θα ξεχάσεις τι πρέπει να κάνεις. Βάλε στόχο να κάνεις τη δουλειά σου τόσο καλά που όλοι να λένε ότι κανείς άλλος δε θα μπορούσε να είναι τόσο καλός όσο εσύ».

Καλλιέργησε μια μοναδική δεξιότητα

«Θα πρέπει να έχεις έναν άσο στο μανίκι σου» συμβουλεύει η CEO. Κάτι στο οποίο θα είσαι πάρα πολύ καλός και που θα αναπτύξεις ακόμα περισσότερο. Οι μοναδικές δεξιότητες είναι εκείνες που σε κάνουν πολύτιμο και, όταν είσαι πολύτιμος, τότε παίρνεις προαγωγή. «Μέσα στην εταιρεία οι συνεργάτες σου θα πρέπει να εκτιμούν τις ικανότητές σου – αρκεί να είσαι αρκετά εξωστρεφής ώστε να τις γνωρίζουν» σχολιάζει η ίδια.

Έχε θάρρος

Αν θέλεις να πας μπροστά, θα πρέπει να ξεχωρίσεις. «Αν έχεις γνώμη για κάποιο θέμα, να έχεις το θάρρος να την υπερασπιστείς αν χρειαστεί. Οι άνθρωποι που υπερασπίζονται τα πιστεύω τους γίνονται πολύ καλοί ηγέτες και μπορεί να βοηθήσουν να συμβούν σημαντικές αλλαγές σε εταιρείες και κοινότητες» επισημαίνει η Indra Nooyi.

Η συνέχεια στο Shape.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
gr.askmen.com