Οργανική παραγωγή και ανάπτυξη επιχειρηματικών ιδεών πάνω στο κλάδο

    Από: Startup Team
πηγή: entre.gr

Έχει παρατηρηθεί ότι τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερος κόσμος στρέφεται και υιοθετεί την κουλτούρα της οργανικής παραγωγής. Ο κόσμος ενδιαφέρεται περισσότερο για την προέλευση και την παραγωγή προϊόντων που χρησιμοποιεί στην καθημερινότητα του (τροφή, καλλυντικά κ.α.). Όλο και περισσότερες μικρό- επιχειρήσεις κάνουν την εμφάνισή τους και η βιωσιμότητα τέτοιων μοντέλων ενασχόλησης είναι πολύ πιο σταθερή και μακροχρόνια σε σχέση με άλλα.

Στo πλαίσιο αυτό, αναπτύσσεται το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+ ‘’Grow your Raw and Sustainable Organic Enterprise’’ υπό την συνεργασία πέντε οργανισμών από την Σλοβενία, την Τσεχία, την Γαλλία, τα Σκόπια και την Ελλάδα. Η 1η διακρατική συνάντηση έλαβε μέρος στα Σκόπια στις 8 και 9 του Νοέμβρη.

Κύριος στόχος του έργου είναι να γνωρίσει ο κόσμος τι στην ουσία είναι η οργανική παραγωγή και ποια η διαφορά με την τυποποιημένη, αλλά και να μπορέσει η καθεμία και ο καθένας να αναπτύξει μια επιχειρηματική ιδέα πάνω στον συγκεκριμένο τομέα.

Επίσης, ως ένας νέος κλάδος στον τομέα των επιχειρήσεων, θα μπορέσει να προσφέρει αρκετές θέσεις εργασίας, δίνοντας έτσι μια απάντηση στα μεγάλα ποσοστά ανεργίας που μαστίζουν πολλές χώρες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στο πλαίσιο του έργου θα αναπτυχθούν δυο εκπαιδευτικά προγράμματα διάρκειας 15 ημερών το καθένα τα οποία θα πραγματοποιηθούν στην Σλοβενία στα τέλη του Φλεβάρη και στην Γαλλία στα τέλη του Μάρτη δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν διάφορες πρακτικές παραγωγής σε άλλες χώρες αλλά και να ανταλλάξουν μεταξύ τους ‘μυστικά’ για την οργανική παραγωγή. Θα επισκεφθούν διάφορες επιχειρήσεις που ασχολούνται με το αντικείμενο αυτό και έτσι θα μπορέσουν να μάθουν διάφορες πρακτικές ανάπτυξης, βασικές αρχές πάνω στην οργανική παραγωγή αλλά και τις τοπικές προδιαγραφές για την δημιουργία μιας κοινωνικής ή μιας νεοφυούς επιχείρησης.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
entre.gr