Εγκαινιάζοντας τη νέα εποχή δεξιοτήτων

    Από: Startup Team

Πηγή: www.orbi.gr

Μπορεί η επαγγελματική (και συνεχής) δικτύωση, η σωστή παρουσίαση του εαυτού σου και το επιχειρηματικό πνεύμα να σε βοηθήσουν περισσότερο ακόμα και απ’ τις εξειδικευμένες σπουδές;

Στο άρθρο του Harvard Business Review, παρουσιάζονται οι λόγοι που στην σημερινή εποχή έχουν μεγαλύτερη αξία τα τρία χαρακτηριστικά που προαναφέρονται. Όπως τονίζεται και στο άρθρο, οι κοινωνικοοικονομικές αλλαγές συμπαρέσυραν μαζί τους και μια «Νέα Εποχή» στην οποία για να καταφέρεις να ξεχωρίσεις πρέπει να δείξεις την προσωπικότητά σου και τον χαρακτήρα σου, περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο.

Γιατί λοιπόν χρειάζεσαι την σωστή παρουσίαση του εαυτού σου, την επιχειρηματικότητα και την δικτύωση;

Όσον αφορά στην παρουσίαση του εαυτού μας, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη τον εαυτό μας ως μια «επωνυμία» (brand). Με άλλα λόγια, να αναδεικνύουμε τον εαυτό μας και τα ταλέντα μας ως κάτι μοναδικό και να διαχειριζόμαστε την «φήμη» μας (συμπεριλαμβανομένων και των social media).

Όσον αφορά στην επιχειρηματικότητα, έγκειται στην προσπάθειά μας να σχεδιάζουμε δημιουργικά το μέλλον μας. Η ικανότητα της «ατομικής επιχειρηματικότητας» είναι η ειδοποιός διαφορά σε σχέση με την απλή απασχόληση. Και αυτό γιατί, σκεπτόμενοι δημιουργικά και επιχειρηματικά για το μέλλον μας, μπορούμε να συντηρήσουμε το όραμά μας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ