Start ups: Fans Engagement χωρίς budget

    Από: Startup Team

Πηγή: www.epixeiro.gr

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν ακολουθείτε σωστή στρατηγική για τη σελίδα σας στο Facebook, ή αν η στρατηγική σας έχει φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα στο Start up σας τόσο εντος Facebook όσο και εκτός Facebook;

Πριν ξεκινήσουμε οποιαδήποτε ενεργοποίηση στα social media πρέπει να έχετε δημιουργήσει τη σωστή στρατηγική για οποιοδήποτε μέσο σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε. Πλέον το content strategy όσο και το social media strategy είναι αλληλένδετα και το ένα επηρεάζει το άλλο.

Τι γίνεται όμως αν ενώ έχετε δημιουργήσει στρατηγική σας για το Facebook page σας, ανακαλύπτετε οτι δεν έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα σε engagement;

Θα σας παρουσιάσουμε τρεις απλούς τρόπους για να αυξησετε το engagement στη σελίδα του Start up σας και να δημιουργήσετε το επιθυμητό buzz γύρω από αυτό.

1. Μελετήστε τα Insights του Facebook

Μελετήστε προσεκτικά τα insights της σελίδας σας στο Facebook. Ανακαλύψτε τα posts που έχουν το μεγαλύτερο virality και εστιαστείτε στη δημιουργία posts με αντίστοιχο περιεχόμενο. Τις περισσότερες φορές posts τα οποία αναφέρονται στο ίδιο το Start up αλλά με funny τρόπο ή με creative τρόπο συνήθως έχουν πολύ μεγαλύτερο engagement από όλα τα υπόλοιπα.

2. Βασιστείτε στο insight των fan σας

Δείτε αναλυτικά τι ακριβώς σχολιάζουν στη σελίδα σας και τι είναι αυτό που πραγματικά ενδιαφέρει τους ίδιους. Προσπαθήστε να δημιουργήσετε καμπάνιες που πραγματικά μπορούν να λύσουν ένα υπαρκτό πρόβλημα των fans σας, για να πάμε και στο επόμενο βήμα από το να μοιράσουμε κι άλλα δώρα μέσα από διαγωνισμούς που δεν έχουν αμεση σχέση με το Start up σας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ