Τρία διδάγματα από μια CEO που απολύθηκε δύο φορές πριν κλείσει τα 30 της

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Η επικεφαλής της Flywheel Sports μοιράζεται όσα έμαθε από την εμπειρία της ως προς τη δημιουργία ενός brand που θα αγαπηθεί από τον κόσμο.

της Grace Donnelly

Η Sarah Robb O’Hagan απολύθηκε δύο φορές πριν κλείσει τα 30 της.

Η πρώτη φορά ήταν αφότου είχε κλείσει ένα χρόνο ως επικεφαλής μάρκετινγκ στα Virgin Megastores, επειδή «είχε μεγάλη ιδέα για τον εαυτό της».

H δεύτερη φορά που έχασε τη δουλειά της ήταν ως μέλος του τμήματος μάρκετινγκ της Atari. «Δεν μου αρέσουν καν τα βίντεο-παιχνίδια» επισημαίνει με χιούμορ.

Στη σελίδα της στο LinkedIn η O’Hagan είναι εξαιρετικά ειλικρινής ως προς τα …παραστρατήματά της. Η περιγραφή της δουλειάς της στην Atari ξεκινάει μάλιστα με τη φράση «ΕΠΙΚΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ»!

Η πρώην πρόεδρος της Equinox – και πλέον διευθύνουσα σύμβουλος της Flywheel Sports– τονίζει ότι η εμπειρία της στην Atari την οδήγησε να αναγνωρίσει τις πολύτιμες μεταβιβάσιμες δεξιότητές της.

Σε μια συνέντευξή της με την Pattie Sellers στη σύνοδο «Most Powerful Women Next Gen» του Fortune, η O’Hagan έδωσε μια απλή συμβουλή καριέρας: «Διαλέξτε κάτι για το οποίο νοιάζεστε».

«Στην αρχή της καριέρας σας, θα νομίζετε ότι είστε σε μία θέση που δεν είναι εσείς», είπε, αλλά οι εμπειρίες που θα συγκεντρώσετε συχνά οδηγούν σε κάτι πιο ενδιαφέρον.

Η πορεία της O’Hagan την έφερε από τον κλάδο των αεροπορικών εταιρειών και τη λιανική πώληση στη Virgin και την Atari, στις Nike, PepsiCo και Equinox. Ως προς την τρέχουσα θέση της ως επικεφαλής της Flywheel Sports, αυτή βρίσκεται «στο σταυροδρόμι όλων όσων έχει συμπεριλάβει η καριέρα μου μέχρι τώρα».

Έχοντας δουλέψει σε μια σειρά εταιρειών που έχουν βρεθεί στη λίστα World’s Most Admired Companies του Fortune, η ίδια θέλησε να μοιραστεί τρία βασικά διδάγματα που έχει αντλήσει μέχρι σήμερα, ως προς τη δημιουργία ενός brand που θα αγαπηθεί από τον κόσμο:

Να θεωρείσαι καταπληκτικός από μερικούς καταναλωτές, όχι μέτριος από πολλούς»
Η O’Hagan χρησιμοποιεί τις αεροπορικές εταιρείες ως ένα παράδειγμα του τι δεν πρέπει να κάνεις. Κανένας πελάτης δεν είναι ιδιαίτερα πιστός σε κάποια αεροπορική εταιρεία, κι αυτό προκύπτει από τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες αυτές αντιμετωπίζουν τους πελάτες.

«Μην αφήνεις να αποσπάται η προσοχή σου από τον ανταγωνισμό»
Αντίθετα, όπως τονίζει η ίδια, συνέχισε να καινοτομείς ασταμάτητα για τους βασικούς καταναλωτές σου.

«Δεν αρκεί να βλέπεις πώς συμπεριφέρονται οι καταναλωτές, πρέπει να κατανοείς και γιατί συμπεριφέρονται έτσι».
Έχει μεγάλη διαφορά π.χ. το να κάνεις ποδήλατο επειδή θες να γνωρίσεις άλλους ανθρώπους, απ’ το να κάνεις ποδήλατο επειδή θες να κερδίσεις μια κούρσα.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com