Οι πλουσιότεροι του κόσμου αποκαλύπτουν τα οικονομικά μυστικά τους

    Από: Startup Team
πηγή: gr.askmen.com

ς μη γελιόμαστε ποιος από εμάς δεν θέλει να κερδίζει περισσότερα χρήματα και να κάνει έστω και το 1/3 της ζωής που ονειρεύεται; Ωραία ρούχα, ταξίδια, γρήγορα αυτοκίνητα, ντιζαϊνάτα σπίτια, υψηλές καταθέσεις στην τράπεζα και τα λοιπά και τα λοιπά. Κάποιοι τα έχουν καταφέρει σε τέτοιο βαθμό που τα πλούτη τους είναι τόσο αμύθητα ώστε να αγγίζουν το ΑΕΠ μιας χώρας. Άνθρωποι όπως ο Andrew Carnegie, ο Steve Jobs, ο Andrew Mellon και ο John D. Rockefeller έχτισαν ολόκληρες αυτοκρατορίες και περιουσίες που εξακολουθούν να υπάρχουν και σήμερα.

Για πολλούς όμως το να αποκτήσεις πλούτη αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια και θεωρείται ακατόρθωτος άθλος. Λάθος λογική ακόμα και σε τέτοιους δύσκολους καιρούς.

Στις επόμενες γραμμές θα μάθεις κάποια από τα μυστικά των πλουσιότερων αντρών του πλανήτη για το πώς μπορείς και εσύ να αυξήσεις το εισόδημά σου.

Πολλαπλές πηγές εισοδήματος

Ο επιτυχημένος επενδυτής στο χώρο του real estate, συγγραφέας κάποιων best sellers και ειδικός σε θέματα πωλήσεων Grant Cardone θεωρεί ότι το κλειδί για τα πλούτη είναι οι πολλαπλές πηγές εισοδήματος. «Ο πραγματικά πλούσιος δεν εξαρτάται ποτέ από μια πηγή χρημάτων. Η πρώτη μου δουλειά ήταν να αρχίσω να βγάζω χρήματα από επτά διαφορετικές πηγές επενδύοντας στον χώρο του real estate. Στη συνέχεια ασχολήθηκα με την ανάπτυξη λογισμικού για επιχειρήσεις, που θα βοηθούσε τους πωλητές λιανικής να βελτιώσουν την εμπειρία του πελάτη», λέει.

Ο μέσος πολίτης στις ΗΠΑ έχει μόνο μια πηγή εισοδήματος, που συνήθως είναι η δουλειά του, ενώ ο μέσος εκατομμυριούχος έχει επτά διαφορετικές πήγες. Οι πλούσιοι άλλωστε πιστεύουν ότι αυτό τους κάνει λιγότερο ευάλωτους σε απρόσμενα γεγονότα. Έτσι βγάζουν λεφτά από διάφορες μεριές, που περιλαμβάνουν τις επιχειρήσεις τους, ενοίκια, επενδύσεις, αγορές μετοχών κτλ.

Το θαύμα του ανατοκισμού

Ο Albert Einstein είχε χαρακτηρίσει τον ανατοκισμό ως τη «μεγαλύτερη μαθηματική ανακάλυψη όλων των εποχών» και οι πιο πλούσιοι άνθρωποι στην ιστορία τον εκμεταλλεύτηκαν πλήρως. Το πόσο μεγάλη δύναμη έχει ο ανατοκισμός το καταλαβαίνεις όταν αρχίσεις να έχεις κέρδος πάνω στο κέρδος. Αυτό λειτουργεί με τη μορφή χιονοστιβάδας και οι τόκοι που εισπράττεις αυξάνονται με αλματώδεις ρυθμούς.

Για παράδειγμα, αν επενδύσεις 10.000 δολάρια για 10 χρόνια, κερδίζοντας επιστροφή 10% κάθε χρόνο (1.000 δολάρια), στο τέλος θα έχεις κερδίσει συνολικά 10.000 δολάρια, δηλαδή θα έχεις διπλασιάσει το κεφάλαιο που επένδυσες.Αν όμως επενδύσεις το ίδιο αρχικό κεφάλαιο αλλά δεν παίρνεις τα κέρδη κάθε χρόνο, τότε το συνολικό σου κέρδος θα είναι 25.930 δολάρια, δηλαδή επιστροφή στο 159%.Το καλύτερο με τον ανατοκισμό είναι ότι έχει αποτελεσματικότητα είτε είσαι πλούσιος είτε φτωχός.

Η απόλυτη μέθοδος για εισόδημα

Οι πλούσιοι είναι κατά βάση επιχειρηματίες και χρησιμοποιούν την γνωστή μέθοδο αύξησης του εισοδήματος που βασίζεται στο εξής τρίπτυχο:

>Πούλα περισσότερα προϊόντα στους πελάτες σου

>Πούλα σε περισσότερους πελάτες το προϊόν σου

και

>Πούλα περισσότερα προϊόντα στους πελάτες σου πιο συχνά

Αν αυξήσεις κατά 5% καθένα απ’ τους παραπάνω κανόνες τότε το συνολικό κέρδος που θα αποκομίσεις θα είναι αυξημένο κατά 125%.

Για να το καταλάβεις καλύτερα σκέψου πώς λειτουργούν μεγάλες αλυσίδες fast food, που αρχικά σου πούλαγαν μόνο ένα burger και μετά πρόσθεσαν παιδικό μενού, επιδόρπιο κτλ. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να σκεφτείς μια ιδέα για μια επιχείρηση, που μπορείς να ξεκινήσεις παράλληλα με την δουλειά που έχεις τώρα, και να εφαρμόσεις το παραπάνω δόγμα.

Δημιούργησε αξία

Οι πλουσιότεροι άνθρωποι ξέρουν καλά πως το να δημιουργήσουν πλούτη προκύπτει από τη δημιουργία υπεραξίας για τους άλλους. Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί ο συγχωρεμένος ο Steve Jobs, που δημιούργησε δύο εταιρείες αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, την Apple και την Pixar, αυξάνοντας την αξία τους στην αγορά. Η Apple ανέβασε τη συνεργασία της με την IBM σε άλλο επίπεδο, προσφέροντας στον καταναλωτή ένα κομψό λειτουργικό σύστημα.

Ο Jobs ήταν επίσης ένας από τους πρώτους επενδυτές της Pixar, η οποία έκανε animation ταινίες όπως το Finding Nemo και Toy Story, που είχαν κέρδη πάνω από 600 εκατ. δολάρια. Ταινίες αυτού του είδους έφεραν στην πορεία δισεκατομμύρια στη βιομηχανία του κινηματογράφου και δημιούργησαν μια νέα γενιά δημιουργών.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
gr.askmen.com