Γυναίκα και Επιχειρηματικότητα (Μέρος 1ο)

    Από: Startup Team

Πηγή: www.orbi.gr

Μέσα στο 2012, υπήρξαν λαμπρά παραδείγματα γυναικείας επιχειρηματικότητας είτε μέσα από τις startup επιχειρήσεις, είτε μέσα απ’ την ιδιωτική απασχόληση των γυναικών. Παράλληλα, υπήρξε έκρηξη σύστασης ΜΚΟ για θέματα γυναικών και εργασίας, συμβουλευτικής, όπως επίσης και ισότητας.

Για το 2013, εγκρίθηκαν ευρωπαϊκές επιδοτήσεις (δες εδώ) προς ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας των γυναικών.

Τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τις επιχειρήσεις από ‘δω και πέρα;

Στην ουσία, οι γυναίκες επιχειρηματίες θα έχουν την ευκαιρία να δράσουν, να πάρουν ευκαιρίες επαγγελματικές και επενδυτικές, που μέχρι τώρα δεν είχαν τόσο πρόδηλα. Γι’ αυτό και μαζί μ’ αυτές τις ευκαιρίες, δημιουργήθηκαν ανάγκες για την καταλληλότερη εκπαίδευση τους.

Επίσης, οι γυναίκες τα τελευταία χρόνια μπήκαν ενεργά στον χώρο της τεχνολογίας. Αυτό σημαίνει πολλά πράγματα για την διαθέσιμη αγορά εργασίας, τις αγοραστικές επιλογές και το «λανσάρισμα» διαφορετικών επιλογών και  προϊόντων. Όλα αυτά θα ταιριάζουν και σε γυναίκες (ενώ ήταν μόνο για άντρες παραδοσιακά) ή θα ταιριάζουν αποκλειστικά σε γυναίκες.

(ρίξε μια ματιά εδώ)

Και πως μπορεί μια γυναίκα να ενημερωθεί για όλα αυτά, να δράσει και να πάρει μέρος στις «γυναικείες επιχειρήσεις νέας κοπής» ;

  • Γενική Γραμματεία Ισότητας Φύλων: Για θέματα ισότητας, συμβουλευτικής και δικαιωμάτων (σ’ όλη την Ελλάδα).
  • Γυναικεία επιχειρηματικότητα: Όπως παρουσιάζεται και στο site «Το WO.M.EN. Mechanism συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και υποστηρίζεται από τη Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ίσων Ευκαιριών […].»

Διαβάστε περισσότερα εδώ