3 εναλλακτικά κρυπτονομίσματα που ξεπέρασαν σε κέρδη το bitcoin

    Από: Startup Team
πηγή: gr.askmen.com

Η αγορά των κρυπτονομισμάτων διατηρεί την ορμή της και ετοιμάζεται να συμπληρώσει την τρίτη εβδομάδα εκρηκτικής ανόδου, ωστόσο αυτή τη φορά η προσοχή δεν επικεντρώνεται στο Bitcoin, αλλά σε τρία άλλα εικονικά νομίσματα. Την Τετάρτη, η αγορά των κρυπτονομισμάτων πέτυχε άλλο ένα ιστορικό ορόσημο, καθώς η συνολική κεφαλαιοποίησή της ξεπέρασε τα 500 δισ. δολάρια, ωστόσο “πρωταγωνιστής” δεν ήταν το Bitcoin, του οποίου η τιμή αυξήθηκε συγκριτικά πιο ήπια την τρέχουσα εβδομάδα. Τα κέρδη προήλθαν από ένα ράλι στα λεγόμενα altcoins, τα εναλλακτικά κρυπτονομίσματα, με το Ethereum, το Ripple και το Litecoin, να πρωτοστατούν. Η κεφαλαιοποίηση των altcoins, ξεπέρασε το όριο των 200 δισ. δολαρίων για πρώτη φορά και ο όγκος συναλλαγών των κρυπτονομισμάτων άγγιξε το ιστορικό υψηλό των 35 δισ. δολαρίων.

Δύο από τους πιο βασικούς ανταγωνιστές του Bitcoin, το Ethereum και το Litecoin, έχουν σημειώσει τεράστια άνοδο τις τελευταίες εβδομάδες, με τα ημερήσια κέρδη τους να ξεπερνούν ακόμη και αυτά του Bitcoin. Το ενδιαφέρον για αυτά τα εικονικά νομίσματα έχει γίνει τόσο έντονο που τα ανταλλακτήρια δυσκολεύονται να τα πουλήσουν λόγω του μεγάλου όγκου συναλλαγών. Το πρωί της Τρίτης, το πιο δημοφιλές ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ, το Coinbase, αναγκάστηκε να σταματήσει τις συναλλαγές για περισσότερο από μία ώρα, κατά τη διάρκεια της μεγάλης ανόδου στις τιμές, καθώς δεν ήταν σε θέση να διαχειριστεί την αυξημένη κίνηση.

Το Ethereum, το δεύτερο μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα σε κεφαλαιοποίηση, έσπασε για πρώτη το φράγμα των 600 και των 700 δολαρίων, τις δύο τελευταίες ημέρες και σημειώνει εντυπωσιακή άνοδο για τρίτη διαδοχική ημέρα αγγίζοντας τα 786 δολ., σύμφωνα με τα στοιχεία του Coinbase. Από την αρχή του χρόνου η τιμή του έχει αυξηθεί περισσότερο από 5.000% σύμφωνα με το Coindesk.

Η συνέχεια στο Forbes.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
gr.askmen.com