Ημερίδα AIESEC “Moving Forward”

    Από: Startup Team

Tην Παρασκευή 31 Μαίου 2013, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα που διοργανώθηκε από την AIESEC Ελλάδος, το Moving Forward, με την υποστήριξη του CU. Πάνω από 150 νέοι βρέθηκαν στο ODEON Opera και ήρθαν σε επαφή με το χάρτη ευκαιριών που τους δόθηκε για την καριέρα, την επιχειρηματικότητα και την εκπαίδευση, μαθαίνοντας για ευκαιρίες και παίρνοντας έμπνευση από επιτυχημένους ανθρώπους της αγοράς.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το θερμό καλωσόρισμα της παρουσιάστριας Όλγας Μαβή, Πρόεδρο της AIESEC Ελλάδος 2013-14. Το πρόγραμμα άνοιξε με τις ιστορίες επιτυχίας τριών ανθρώπων με μεγάλη πορεία στον κλάδο τους.

Ο Αλμπέρτος Μπουρλάς (Prepaid Segment Senior Manager της Vodafone Ελλάδας), μοιράστηκε με τους φοιτητές τις ανατρεπτικές εμπειρίες μιας καριέρας 3 ηπείρων, και κατέληξε σε κάποιες συμβουλές επιτυχίας, τονίζοντας ότι στη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας, καθένας από εμάς πρέπει να αποκτά πολλές διαφορετικές εμπειρίες, με σκοπό να καταλήξει σε αυτό που του ταιριάζει περισσότερο, χωρίς φόβο να κάνει RESTART όταν οι συνθήκες δεν τον ικανοποιούν. Υπογράμμισε επίσης την αξία του networking, ενώ συμβούλεψε τους φοιτητές ότι ο μισθός έρχεται μόνος τους και δεν πρέπει να είναι βασικό κριτήριο για την επιλογή εργασίας, καθώς μπορεί πολλές φορές να οδηγήσει σε λανθασμένες επιλογές. Ακολούθως, η Ρεβέκκα Πιτσίκα (CEO του People for Business), ενώ εξιστόρησε την ιστορίας της που άφησε μια διεθνή καριέρα και ιδρύσε την δική της εταιρεία, τόνισε ότι η ζωή είναι ρίσκο και είναι πολύ σημαντικό να αφήνεις τη δική σου σφραγίδα στα πράγματα, αρκεί να τα κάνεις με το δικό σου διαφορετικό τρόπο: thinking differently, acting efficiently το μότο της. Τέλος, η Βασιλική Μπλέσιου (Γενική Διευθύντρια του Παιχνιδαγωγείου), μέσα από την εμπειρία της στην εκπαίδευση, σαν φοιτήτρια, καθηγήτρια, ιδρυτής παιδαγωγικού οργανισμού, τόνισε την σημασία της παιδείας παρά της εκπαίδευσης και ότι τελικά στη ζωή ψάχνοντας θα βρεις αυτό που θέλεις.

Στην συνέχεια, ακολούθησε το workshop από την PwC και τη Βίβιαν Τσαμαδού (Senior Manager of Marketing & Communications στην PwC Greece) με θεματική «Leaders are those who empower othersecome one yourself, όπου συζήτησαν ποια χαρακτηριστικά κάνουν κάποιον Leader, καταλήγωντας ότι αυτό που τελικά χρειάζεται είναι να είσαι ευέλικτος, να ρωτάς και να μαθαίνεις, να ξέρεις που θέλεις να πας και να πορεύεσαι με θετική σκέψη. Παράλληλα, ο Αλέξανδρος Φουρλής, Γενικός Διευθυντής του Kariera.gr μίλησε μέσα από την παρουσίαση με τίτλο «Καριέρα και generation Y», για την επιτυχημένη ιστορία πορείας της εταιρείας, καθώς και για τάσεις που υπάρχουν στην αγορά εργασίας, αλλά και για τις προτιμήσεις των νέων σε σχέση με την καριέρα που θέλουν να ακολουθήσουν με πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία από την πρόσφατη έρευνα της εταιρείας. Μεταξύ άλλων δήλωσε ότι οι σημαντικότεροι παράγοντες που ψάχνουν σήμερα οι νέοι από μια δουλειά είναι η εξέλιξη τους, η δημίουργία δικτύων και να τους αρέσει αυτό που κάνουν.

Ακολούθησε ένα workshop από το ALBA και την Μαρία Μωραγιάννη(Director of Career & Alumni Office) με θέμα «Six Steps to Simplify your Job Search», που μερικά από τα μυστικά που αναφέρθηκαν ήταν να γνωρίζεις τις ικανότητες σου, να αναπτύσσεις τις σωστές δεξιότητες, να εξερευνείς δυνατότητες και να έχεις πλάνο. Την ίδια στιγμή, λάμβανε χώρα το πάνελ με τίτλο «Μετά το Πανεπιστήμιο…τι;», όπου οι ομιλητές παρουσίασαν ευκαιρίες, κατέρριψαν μύθους και έδωσαν απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα. Απαντήσεις πάνω στο πως να προσανατολιστεί κάποιος μετά το Πανεπιστήμιο από  την Νίκη Μπίγγου (Ψυχολόγο, Σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Edujob), στο πότε και γιατί να κάνει κάποιος μεταπτυχιακό από τον Βασίλη Ράλλη (Πρόεδρο του Hellenic Alumni Association του Manchester Business School), τι σημαίνει το να ανοίξεις μια δική σου επιχείρηση από τον Δημήτρη Κοκκινάκη(Co-founder του ΤΗΕ HUB Athens) και τι εναλλακτικά προγράμματα σε Ελλάδα και εξωτερικό μπορεί να επιλέξει κάποιος από τον Γιώργο Νικολετάκη(Συνεργάτη στην OneMethod).

Η τελευταία ομιλία έκλεισε με ένα μοναδικό συναίσθημα έμπνευσης και εκκίνησης από τον Παπαντριανταφύλλου Γιώργο (Διευθυντή Δημοσίων Σχέσεων κ’ Σύμβουλο Επικοινωνίας Kiss A.E & Kiss Fm, Συγγραφέα, Μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων), που μεταξύ άλλων δήλωσε ‘’Αν σκεφτώ ως νέος ότι με αυτό που κάνω μπορώ να αλλάξω τις ζωές ανθρώπων και δώσω τον καλύτερο εαυτό μου σε αυτό, τότε θα πετύχω πολλά’’.

Κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, υπήρχαν εκπλήξεις που διασκέδασαν όσους πλησίάζαν με περιέργεια. Ο ξυλοπόδαρος από το Circus Dayz προκάλεσε να σταθούν στο ύψος του όσοι περνούσαν από κοντά του. Ο Χρήστος Μπρίτο και οι Dido Bird Theater με τη μοναδική παράσταση με τις μαριονέτες του, μοίρασε αστείρευτο γέλιο στο κοινό.Oι improVIBE, παίζοντας διαδραστικά παιχνίδια αυτοσχεδιασμού γέμισαν με ενθουσιασμό όσους συμμετείχαν.

Στο χώρο της εκδήλωσης υπήρχαν εταιρίες όπως Μοndelez International, ΑLBA, New York College και οργανισμοί όπως ESN, Startup Live Athens, Volunteer for Greece, ΤhinkBiz, EESTEC, HeLMSIC, DMST media και AIESEC όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να διαδράσουν μαζί τους και να μάθουν περισσότερα σχετικά με προγράμματα σε ομάδες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, εργασία και πρακτική άσκηση, συμμετοχή σε επιχειρηματικές δράσεις.

Ακολούθησε πάρτυ στο BIOS, όπου η οργανωτική επιτροπή, οι ομιλητές και όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση, διασκέδασαν με θέα την Ακρόπολη, συζητώντας και χορεύοντας με την μουσική των DJ Troopers, DJ Angel και τον Performer Drymonitis.

Δείτε περισσότερα στιγμιότυπα και υλικό στο moving-forward.gr και στο Facebook page: Μοving Forward powered by AIESEC Greece