Πώς με 5 απλά βήματα θα είσαι πιο παραγωγικός το νέο έτος

    Από: Startup Team
πηγή: gr.askmen.com

Η άφιξη της νέας χρονιάς, μαζί με την εορταστική ατμόσφαιρα και τις καταχρήσεις που τη συνοδεύουν, φέρνει μαζί της τις μικρές και μεγάλες υποσχέσεις που δίνεις στον εαυτό σου. Την ελπίδα ότι οι επόμενοι μήνες θα σε βρουν πιο fit, με καλύτερο στυλ, με περισσότερα λεφτά στον τραπεζικό σου λογαριασμό και με περισσότερο ελεύθερο χρόνο για να περνάς με τους αγαπημένους σου ή για να κάνεις πράγματα που πραγματικά γουστάρεις, μακριά από τη «γαλέρα».

Ιδού λοιπόν πέντε χρηστικά tips για να πετύχεις αυτό το τελευταίο…

Άκου περισσότερη μουσική εν ώρα εργασίας

Αν και κάποιοι τη θεωρούν περισπασμό, σχετικές μελέτες απέδειξαν ότι η ακρόαση κάποιου οικείου μουσικού κομματιού κατά την εκτέλεση κάποιας βαρετής κι επαναλαμβανόμενης εργασίας καθιστά την όλη διαδικασία πιο εύκολη και αρκετά πιο ευχάριστη και «υποφερτή».

Αντίστοιχα, μια άλλη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Windsor στον Καναδά φανέρωσε ότι η ακρόαση μόλις δεκαπέντε λεπτών μουσικής κατά τη διάρκεια της εργασιακής ημέρας βοηθά σημαντικά στην επίλυση δύσκολων προβλημάτων αλλά και στη βελτίωση της διάθεσής σου ενώ δουλεύεις.

Κράτα το γραφείο σου καθαρό από περιττά αντικείμενα

«Ο πιο ασφαλής τρόπος για να σπαταλάς χρόνο καθημερινά στη δουλειά είναι “φορτώνοντας” το γραφείο σου με πράγματα τα οποία δεν έχουν καμία απολύτως δουλειά πάνω σε αυτό» εξηγεί ο Michael Pryor, Πρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος της Trello. «Ό,τι και να κάνεις, όσο συγκεντρωμένος κι αν είσαι σε αυτό που κάνεις, μοιραία κάποια στιγμή θα χρειαστεί να ασχοληθείς μαζί τους -άρα, να ξοδέψεις πολύτιμα λεπτά σε αυτά» προσθέτει.

Πώς μπορείς να αποφύγεις την εν λόγω σπατάλη. λοιπόν; Πολύ απλά, διατηρώντας τον χώρο που εργάζεσαι άδειο από οτιδήποτε περιττό. «Προσωπικά, τα μόνα πράγματα που έχω πάνω στο γραφείο μου είναι ο υπολογιστής μου, μια τηλεφωνική συσκευή και η κορνίζα με τη φωτογραφία της οικογένειάς μου» προσθέτει ο Pryor.

Κάνε τον χαμένο χρόνο κομμάτι του καθημερινού σου προγράμματος

Μήπως, μολονότι συνηθίζεις να προγραμματίζεις την ημέρα σου μέχρι και το τελευταίο της λεπτό, καταλήγεις πάντα να κυνηγάς τις υποχρεώσεις σου ξέπνοος; Αν ναι, τότε καλό θα ήταν να ξεκινήσεις να υπολογίζεις στην καθημερινή εργασιακή σου ρουτίνα ένα μισάωρο ελεύθερου χρόνου, το οποίο και θα ξοδέψεις όπου και όπως θες.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
gr.askmen.com