Πώς θα χτυπήσεις μεγαλύτερο μισθό για τη νέα χρονιά

    Από: Startup Team
πηγή: gr.askmen.com

Τέσσερις τρόποι να «κερδίσεις» το νέο σου αφεντικό.

Οι διαπραγματεύσεις για τον μισθό σου σε μια νέα θέση μπορεί να είναι περίπλοκη υπόθεση. Δεν θέλεις να ζητήσεις τόσο πολλά που να βγεις εκτός «παιχνιδιού». Από την άλλη, είναι σημαντικό να πληρώνεσαι όσο αξίζεις και να μη νιώθεις πως ο εργοδότης σου σε εκμεταλλεύεται. Επιπλέον, εφόσον δεχτείς τη δουλειά θα πρέπει να είσαι σίγουρος πως κερδίζεις αρκετά χρήματα, ώστε να μπορείς να καλύπτεις τα έξοδα επιβίωσής σου.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να διαπραγματευτείς τον μισθό σου; Οι παρακάτω τακτικές θα σε βοηθήσουν να διεκδικήσεις ένα ικανοποιητικό ποσό για να σε κάνει να νιώσεις καλά με τον εαυτό σου, και να μπορέσεις να ανταποκριθείς στις εξωτερικές υποχρεώσεις σου.

Κάνε υπομονή

Όταν σε καλούν σε συνέντευξη για μια νέα θέση και θέλεις να συζητήσεις το θέμα του μισθού, κάνε υπομονή. Μη θίξεις εσύ πρώτος το θέμα, περίμενε να το κάνει ο υπεύθυνος της εταιρείας. Αν σε ρωτήσει πόσα χρήματα θα ήθελες, πες πως είσαι ανοιχτός σε προτάσεις με βάση τη θέση και τις ευθύνες της συγκεκριμένης δουλειάς.

Εκτίμησε την προσφορά

Όταν έχεις μια προσφορά εργασίας, εκτίμησέ την προσεκτικά – ο βασικός μισθός δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας. Μπορεί να υπάρχει προμήθεια, μπόνους, προβλεπόμενη αύξηση, καθώς και προνόμια, ευέλικτο ωράριο και ευκαιρίες ανέλιξης.
Σκέψου την αντιπρότασή σου.

Εάν η θέση και οι ευθύνες της πιστεύεις πως δεν αντιστοιχούν στον μισθό που σου προτείνεται μπορείς να ζητήσεις μια επόμενη συνάντηση για να συζητήσεις την αντιπρότασή σου. Βεβαιώσου πως έχεις επιχειρήματα για όσα θα πεις και πως τα χρήματα που θα ζητήσειςείναι μέσα στα πλαίσια των αμοιβών που δίνονται για τη συγκεκριμένη θέση.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
gr.askmen.com