Δια Βίου Μάθηση για Επαγγελματίες

    Από: Startup Team

Πηγή: www.orbi.gr

Η δια βίου μάθηση είναι απαραίτητη στην σημερινή εποχή, λόγω των συνεχών αλλαγών. Παράλληλα με την γνώση νέων μεθόδων που αφορούν στην παραγωγικότητα σου, υπάρχουν και σεμινάρια, προγράμματα και συνέδρια που βασίζονται στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων, της συνεργατικότητας (για παράδειγμα, τρόποι επικοινωνίας μέσα σε μια ομάδα) και της βελτιστοποίησης της επικοινωνίας με τους συναδέλφους, συνεργάτες ή και τους πελάτες.

Όλα αυτά τα προγράμματα στοχεύουν στις καλύτερες προοπτικές εργασίας, στην βελτίωση των ήδη υπαρχουσών δεξιοτήτων ή και στην ανάπτυξη των ταλέντων, καθιστώντας μας έτσι περισσότερο ανταγωνίσιμους στην αγορά εργασίας.

Σ’ αυτό το άρθρο έχουμε συγκεντρώσει κάποιους μεγάλους χώρους, φορείς και οργανισμούς που πραγματοποιούν επαγγελματικά σεμινάρια (που πολλές φορές παρέχονται δωρεάν ή σε χαμηλή τιμή).

Seminaria.gr: Το Seminaria.gr συγκεντρώνει νέα και ανακοινώσεις για επιχειρηματικά σεμινάρια από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Είναι κατάλληλα για επιχειρηματίες που θέλουν να θέσουν τις σωστές βάσεις για να χτίσουν την στρατηγική τους και το επιχειρηματικό πλάνο τους. Επιπλέον, πέρα απ’ τα «πρακτικά» σεμινάρια διοίκησης και μάνατζμεντ, παρέχονται και σεμινάρια για την ανάπτυξη των soft skills.

Υπάρχουν δωρεάν σεμινάρια από το «Ινστιτούτο νεολαίας και δια βίου μάθησης» που μπορείς να δεις εδώ, σεμινάρια και εκδηλώσεις από την «Εθνική συνομοσπονδία ελληνικού εμπορίου» που μπορείς να δεις εδώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο site, υπάρχουν οι σύνδεσμοι από τις πιο γνωστές εκθέσεις και events για επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες. Ενδεικτικά, κάποια απ’ αυτά είναι:

  • HELEXPO που αφορά εκθέσεις σχετικά με τον Τουρισμό, το Περιβάλλον και τις Μεταφορές, την Τεχνολογία και τον Πολιτισμό, Υπηρεσίες, Δόμηση και Ενέργεια κλπ.
  • Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών που μπορείς να βρεις πληροφορίες ανάλογα με το επαγγελματικό πεδίο που απασχολείσαι.
  • Διεθνείς Εμπορικές Εκθέσεις που συγκεντρώνονται όλες οι επαγγελματικές εκθέσεις που πρόκειται να διεξαχθούν μέσα στο 2013.

SemiFind: Το συγκεκριμένο site προσφέρει ανακοινώσεις για σεμινάρια που διοργανώνονται από διάφορους εκπαιδευτικούς φορείς, πάνω σε πολλά επαγγελματικά αντικείμενα (διοίκηση, οικονομικά, πληροφορική, εμπόριο, ψυχολογία, πολιτισμός, νομικά, λογιστικά, χρηματοοικονομικά, καλλιέργειες κλπ).

Κάποια κέντρα που διοργανώνουν σεμινάρια ποικίλων ενδιαφερόντων είναι:

www.step.gov.gr : Όπως φαίνεται και στο site τους, προσφέρουν πλήρη και έγκαιρη ενημέρωση για προγράμματα που αφορούν την δια βίου μάθηση και την ενίσχυση της απασχόλησης, με στόχο τη βελτίωση των δεξιοτήτων ειδικά των νέων, ώστε να διευκολύνεται η πρόσβασή τους στην αγορά εργασίας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ