Στο Αρσάκειο το α΄βραβείο του διαγωνισμού «Ennovation Junior 2013»

    Από: Startup Team

 

Πηγή: www.tovima.gr
Οι μαθητές του Β΄ Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού, οι οποίοι συμμετέχουν στην εκπαιδευτική δραστηριότητα της «Επιχειρηματικότητας»,  προβάλλοντας την επιχειρηματική τους σκέψη, αναδείχτηκαν στις υψηλότερες θέσεις σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο.
Ως επίδοξοι επιχειρηματίες, οι μαθητές Νικόλαος Τσιλίκας και Κωνσταντίνος Παργινόςτης Β΄τάξης απέσπασαν το 1ο Βραβείο στον Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Καινοτομίας και Νέας Επιχειρηματικότητας στο Ηλεκτρονικό Επιχειρείν (Ennovation Junior 2013) που διοργανώνεται στο πλαίσιο του 6ου Διεθνούς Διαγωνισμού  ENNOVATION (www.ennovation.gr), και κέρδισαν υποτροφία για το Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (YES-Youth Entrepreneurship Summer School, www.yes.aueb.gr) το οποίο θα διεξαχθεί από 28/6/2013-12/7/2013.
Η βράβευση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του 10ου Φοιτητικού Συνεδρίου που διοργάνωσε το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Μαΐου, στο Συνεδριακό Κέντρο της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ). Το θέμα του συνεδρίου ήταν: «Ευ επιχειρείν και αειφορία στο μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον».
Ο Διαγωνισμός διοργανώνεται από το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRYN)  του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος (Β. Ελλάδα), το University of Nicosia της Κύπρου και πάνω από δέκα Πανεπιστήμια από όλη την Ελλάδα.
Στόχος του Διαγωνισμού είναι να αναδειχθεί η νεανική καινοτομία και επιχειρηματικότητα στους ψηφιακούς χώρους του διαδικτύου, του κινητού κλπ. και να εκπαιδευτούν οι μαθητές στη δόμηση του επιχειρηματικού σχεδίου και στην πιθανή υλοποίηση της ψηφιακής υπηρεσίας, κλπ.