Οι εργασιακές υποσχέσεις που καλό είναι να κρατήσεις το 2018

    Από: Startup Team
πηγή: gr.askmen.com

Όλοι έχουμε τη συνήθεια να δημιουργούμε κάποια υποσχέσεις για τον εαυτό μας όσον αφορά τη νέα χρονιά. Τις ακούς συνήθως ως “new year’s resolutions”. Τις κουβεντιάζεις με άλλους ή τον εαυτό σου αρκετά -έως πολύ- κάθε χρόνο τέτοιο καιρό.

Και μετά τις παρατάς. Γιατί η αλήθεια είναι πως τα «πρέπει»ακούγονται (και πολύ συχνά καταντούν) κουραστικά, με συνεπές αποτέλεσμα να είπες και μετά να ξε-είπες. Και να μην τα ακολουθείς.

Σε κόντρα λοιπόν των αυτών που υποσχέθηκες να κάνεις, εμείς εδώ είπαμε να σου παρουσιάσουμε κάτι διαφορετικό: 4 πράγματα που καλό είναι να υποσχεθείς στον εαυτό σου να μην κάνεις, τέσσερα πράγματα τα οποία σίγουρα θα σε βοηθήσουν στο εργασιακό σου περιβάλλον.

Άσε λίγο την τεχνολογία στην άκρη

Η σχέση σου με τη τεχνολογία είναι καλή. Θα μπορούσες να την πεις κι άριστη. Μήπως όμως έχει φθάσει στα όρια της εξάρτησης; Δεν είναι καθόλου απίθανο μιας και οι εταιρείες τεχνολογίας φροντίζουν ώστε τα προϊόντα τους να γίνονται όσο το δυνατόν πιο απαραίτητα στους χρήστες.

Τι να μην κάνεις: Μπορεί να είσαι όλη μέρα στο ίντερνετ και λόγω δουλειάς, υπάρχουν όμως κάποιες στιγμές που πρέπει να το αφήνεις στην άκρη. Φρόντισε λοιπόν στα meeting να κοιτάς τους συναδέλφους σου αντί να παίζει (πάλι) με το κινητό σου. Μπορείς να το κάνεις. Ή μάλλον καλύτερα: οφείλεις στον εαυτό σου να το κάνεις.

Μην είσαι αγενής στον συνάδελφο

Εννοείται πως μιλάμε για την περίπτωση που έχεις δίκιο να είσαι αγενής, την άλλη όπου φταις εσύ δεν τη συζητάμε καν. Αλλά μπορεί να έχει εκείνος ευθύνη, να μην καταφέρνει καλά, να μην συνεργάζεται σωστά, να κάνει λάθη ή να είναι εκείνος αγενής. Πάρε μια βαθιά ανάσα πρώτα και άκου…

Τι να μην κάνεις: Η αγένεια δεν είναι ποτέ η λύση. Πολλές έρευνες έχουν δείξει πως στα νοσοκομεία γιατροί και νοσοκόμοι που ζουν υπό το καθεστώς αγενών προϊσταμένων είναι πολύ πιο επιρρεπείς στα λάθη. Φρόντισε λοιπόν να μην καταφεύγεις σε αυτή ποτέ. Ακόμα κι όταν έχεις απόλυτο δίκιο.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
gr.askmen.com