Τι να κάνεις για να έχεις αυτοπεποίθηση σε ζωή και δουλειά

    Από: Startup Team
πηγή: gr.askmen.com

Η εικόνα που έχεις συνήθως για τον εαυτό σου όταν οραματίζεσαι την καριέρα σου χαρακτηρίζεται από δυναμισμό, αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα.

Ωστόσο, στην πραγματικότητα δεν είναι πάντα εύκολο να διατηρείς αυτό το δυναμικό προφίλ και συχνά αντιμετωπίζεις ανασφάλεια, άγχος, φοβίες και αμφιβολίες για την πορεία που έχεις επιλέξει και τη διαχείριση της ζωής σου.

Πάρε έμπνευση από τα πρότυπά σου

Υπάρχουν τόσοι δυναμικοί άντρες σε ηγετικές θέσεις ανά τον κόσμο. Κάνε μια έρευνα, διάλεξε εκείνους που σε εμπνέουν περισσότερο, σημείωσε τους πιο σημαντικές δηλώσεις τους, διάβασε την αυτοβιογραφία τους (αν έχουν) και μάθε τα πάντα για το πώς έφτασαν στην κορυφή. Εκτός από το να σε εμπνεύσουν και να σε κινητοποιήσουν, θα σε βοηθήσουν να συνειδητοποιήσεις ότι κάποτε ήταν κι εκείνοι σαν εσένα.

Κάνε μια λίστα τους στόχους σου

Όταν είσαι τόσο απασχολημένος με τη δουλειά , συχνά ξεχνάς το λόγο για τον οποίο δουλεύεις, τους αρχικούς σου στόχους. Κάνε μια λίστα με τους βραχυπρόθεσμους και τους μακροπρόθεσμους στόχους σου και θα έχεις διπλό όφελος. Κάθε φορά που θα πετυχαίνεις κάποιον θα πιστεύεις περισσότερο στον εαυτό σου, ενώ το να θυμάσαι πού θέλεις να φτάσεις θα σε κάνει να κινείσαι αποτελεσματικότερα προς αυτή την κατεύθυνση.

Η συνέχεια στο Madame Figaro.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
gr.askmen.com