Πώς να την βγάλεις καθαρή αν έχεις μπροστά σου μια χαοτική μέρα

    Από: Startup Team
πηγή: gr.askmen.com

Το καθημερινό στρες είναι κάτι που μπορεί να επηρεάσει τον καθένα και προφανώς δεν έχουμε όλοι το χρόνο και τη διάθεση για γιόγκα ή διαλογισμό που θα μας βοηθά να ελέγχουμε το άγχος.

Ευτυχώς, υπάρχουν απλοί τρόποι διαχείρισης του άγχους που μπορείς να εφαρμόσεις ακόμη και μέσα σε μια πραγματικά χαοτική ημέρα και θα σε βοηθήσουν να νιώσεις άμεσα καλύτερα.

Κάνε παύση και ανέπνευσε

Σταμάτησε για μια στιγμή ό,τι κάνεις και παρατήρησε την αναπνοή σου. Το αν αν εισπνέεις από τη μύτη ή το στόμα επηρεάζει πολύ την ενεργητικότητά τα καθώς οι ρηχές ανάσες σχετίζονται με αυξημένα επίπεδα άγχους. Για να χαλαρώσεις αρκεί να πάρεις μερικές απλές ανάσες γεμίζοντας πλήρως τα πνευμόνια σου. Και μόνο αυτό, θα στείλει μηνύματα χαλάρωσης στον εγκέφαλο, απελευθερώνοντας το άγχος και ενισχύοντας τη διάθεση.

Κάθισε με την πλάτη ίσια

Η τοποθέτηση του σώματος μπορεί να αυξήσει ή να μειώσει τα επίπεδα του άγχους. Αν συνήθως σκύβεις πάνω από το γραφείο σου και το κεφάλι μπαίνει μέσα στους ώμους , ξεκίνα να ελέγχεις και να διορθώνεις τη στάση σου σε τυχαίες στιγμές. Η καλύτερη στάση σώματος σου επιτρέπει να αναπνέεις πιο βαθιά και αυτό με τη σειρά του σε ηρεμεί.

Περισσότερα στο Capital Health.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
gr.askmen.com