1000 εφαρμογές από Έλληνες developers στο Windows Phone Store

    Από: Startup Team

Πηγή: www.getbusy.gr

Σημαντικές ευκαιρίες για τους developers προκύπτουν από την ανάπτυξη εφαρμογών για τα Windows Phone, με το Windows Phone Store να αυξάνει τη δυναμική του, συμπληρώνοντας τις 145.000 εφαρμογές που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δράσεων και αναγκών, από διασκέδαση, ψυχαγωγία και gaming μέχρι ειδησεογραφία, κοινωνικά δίκτυα, επιχειρηματικές εφαρμογές και εφαρμογές παραγωγικότητας.

Σημαντική είναι και η συμβολή των Ελλήνων developers, οι οποίοι έχουν αναπτύξει περισσότερες από 1.000 εφαρμογές για την πλατφόρμα Windows Phone 8. Η ποιότητα των εφαρμογών αυτών επιβεβαιώνεται από τον υψηλό μέσο όρο βαθμολόγησης των χρηστών, που ανέρχεται στα 4 με άριστα το 5, τις περισσότερες από 30.000 αξιολογήσεις που έχουν συγκεντρώσει οι ελληνικές εφαρμογές μέχρι σήμερα, καθώς και από το γεγονός ότι πολλές εξ αυτών έχουν παρουσιαστεί ως κορυφαίες στην κατηγορία τους από το Windows Phone Store σε περισσότερες από 140 χώρες .

Χαρακτηριστικό παράδειγμα επιτυχούς συμμετοχής στην πλατφόρμα Windows Phone Store συνιστά το ελληνικό start up Tainicom που ανέπτυξε το The Juggler, το πρώτο Pinball Simulator στην πλατφόρμα Windows Phone, και στη συνέχεια το Dr. Pickaxe, κερδίζοντας πολλές θετικές αξιολογήσεις από τους χρήστες και έχοντας πάνω από 90.000 downloads. «Από την αρχή είδαμε την δυναμική που κρύβεται στη νέα πλατφόρμα των Windows Phone και θέσαμε ως στόχο να θεμελιώσουμε την Τainicom ως την πρώτη εταιρεία στα Pinball Simulation μέσα σε αυτό το οικοσύστημα. Τα εργαλεία και η υποστήριξη που είχαμε από την Microsoft Ελλάς είχαν καταλυτικό ρόλο στην υλοποίηση αυτού του στόχου. Το γεγονός ότι μπήκαμε νωρίς στην αγορά των Windows Phone μας έδωσε την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με το αγοραστικό κοινό πιο άμεσα και να αποκτήσουμε repeat clients και πρόσβαση στα σημαντικά blogs του χώρου που παρακολουθούν την πορεία μας και δίνουν σημαντική προβολή σε κάθε νέα κυκλοφορία της tainicom» σημείωσε ο κ. Νίκος Καστελλάνος της Tainicom.

Διαβάστε περισσότερα εδώ