Φτωχότερος κατά 4,3 δισ. δολάρια ο Mr. Zara

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Οι προβλέψεις της JP Morgan για τη μετοχή της εταιρείας μείωσαν τον καθαρό πλούτο του Ισπανού επιχειρηματία.

Οι προβλέψεις της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας JP Morgan για τη μετοχή της Inditex είχαν ως αποτέλεσμα να σημειώσει σημαντική υποχώρηση την Παρασκευή.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι αναλυτές της JPMorgan σημείωσαν ότι οι πωλήσεις της υποδεικνύουν επιβράδυνση στο δεύτερο μισό του τέταρτου τριμήνου. H JPMorgan αναμένει ότι τα περιθώρια κέρδους θα βρεθούν υπό «σημαντική πίεση» και μειώνει τις εκτιμήσεις της κατά 5% και την τιμή στόχο στα 35,50 ευρώ από 38 ευρώ.

Οι εκτιμήσεις αυτές οδήγησαν σε πτώση την τιμή της μετοχής την Παρασκευή κατά 7,1%, στο επίπεδο των 25 ευρώ που είναι και το χαμηλότερο των τελευταίων τριών ετών.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Αμάνσιο Ορτέγα, ιδρυτής της γνωστής αλυσίδας, να γίνει κατά 4,3 δις. δολάρια φτωχότερος.  Ο καθαρός πλούτος του Ορτέγα σημείωσε πτώση 6% και «έπεσε» στα 68 δισ δολάρια.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Ορτέγα να «πέσει» στην έβδομη θέση στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο ενώ στην Ευρώπη βρίσκεται στη δεύτερη θέση, ακριβώς κάτω από τον CEO του ομίλου LVMH, Μπερνάρ Αρνό.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com