Η επιστήμη ξέρει πώς θα γίνεις πιο αποδοτικός στη δουλειά

    Από: Startup Team
πηγή: gr.askmen.com

Είτε το πιστεύεις είτε όχι, δεν χρειάζεται να δουλεύεις σκληρότερα, αλλά εξυπνότερα για να μεγιστοποιήσεις την απόδοση στην εργασία σου. Και αυτό δεν έχει να κάνει απαραίτητα με το πώς προσεγγίζεις το αντικείμενό σου καθεαυτό, αλλά από μεγάλες ή μικρότερες λεπτομέρειες και μερικά πράγματα που ούτε καν φανταζόσουν.

Άλλωστε, αν δεν κάνεις καλύτερο το περιβάλλον στη δουλειά, αυτό αναμένεται να έχει αρνητικό αντίκτυπο και σε άλλες πτυχές της ζωής σου. Ορίστε λοιπόν όλα εκείνα που θα σε βοηθήσουν να λειτουργείς καλύτερα.

Απόφυγε τους λευκούς τοίχους

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Texas ανακάλυψαν πως οι άνθρωποι των οποίων το εργασιακό περιβάλλον περικυκλώνεται από άσπρους τοίχους είναι πιο επιρρεπείς στα λάθη.

Ρύθμισε το air condition

Μια μελέτη του πανεπιστημίου Cornell κατέληξε στο συμπέρασμα πως η θερμοκρασία των 25 °C είναι η ιδανικότερη για να εργαστεί κάποιος.

Άσε το φυσικό φως να μπει

Η έρευνα του Northwestern University αναφέρει πως οι υπάλληλοι που έχουν παράθυρα στο γραφείο τους «λούζονται» κατά 173% περισσότερο από φυσικό φως. Αυτό τους βοηθά στο να κοιμηθούν 43 λεπτά περισσότερο κάθε βράδυ και ως εκ τούτου να έχουν καθαρότερο μυαλό το πρωί, στη δουλειά.

Η σιωπή είναι χρυσός

Οι μελετητές του Cornell, πέρα από τη θερμοκρασία, εκτιμούν πως όσοι είναι εκτεθειμένοι σε φασαρία έχουν αυξημένη επινεφρίνη, κάτι που δεν τους βοηθά να συγκεντρωθούν εύκολα. Έχουν επίσης αυξημένο άγχος σε σχέση με αυτούς που εργάζονται σε ήσυχο περιβάλλον.

Αγόρασε ένα φυτό

Σε περίπτωση που δεν το γνώριζες, το πανεπιστήμιο του Queensland σε πληροφορεί πως το να έχεις ένα γλαστράκι με κάποιο φυτό στο γραφείο σου, ανεβάζει κατά 15% την παραγωγικότητά σου.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
gr.askmen.com