Γιατί το να είσαι ωραίος μπορεί να κάνει κακό στην καριέρα σου

    Από: Startup Team
πηγή: gr.askmen.com

Σε περίπτωση που πιστεύετε πώς ο σεξισμός είναι ένα πιάτο που σερβίρεται μονάχα στο γυναικείο φύλο, καλό θα ήταν να το σκεφτείτε ξανά. Ή μάλλον να το σκεφτείτε διπλά πριν κολλήσετε σε κάποια στερεότυπα.

Διότι υπάρχει μια νέα έρευνα που ανατρέπει πολλά δεδομένα. Όπως ας πούμε ότι η ωραία εξωτερική εμφάνιση είναι ένας σίγουρος δρόμος για καλύτερες εργασιακές ευκαιρίες.

Άλλη μια θεωρία που καταρρέει

Γιατί το να είσαι ωραίος μπορεί να κάνει κακό στην καριέρα σου

Οι ερευνητές του Κολεγίου London’s School of Management στην Αγγλία και του Πανεπιστημίου του Maryland στην Αμερική διεξήγαγαν μία έρευνα σε τέσσερα διαφορετικά γραφεία με σκοπό να διαπιστώσουν εάν η εξωτερική εμφάνιση των αντρών έπαιζε ρόλο στην εργασιακή τους ανέλιξη.

Όπως, τελικά, αποδείχθηκε οι managers των εταιρειών (μάλλον ασυναίσθητα) δεν προτιμούσαν τους υποψηφίους με ωραία εξωτερικά χαρακτηριστικά τόσο στο θέμα της πρόσληψης όσο και στο θέμα της προαγωγής.

«Οι mangarers φαίνεται πώς επηρεάζονται από τα στερεότυπα όταν πρόκειται να πάρουν αποφάσεις για πρόσληψεις» δηλώνει χαρακτηριστικά ο ο καθηγητής Sun Young Lee, κεντρικός ερευνητής του Πανεπιστημίου του Maryland.

Όπως όλα δείχνουν κανείς μάλλον δεν θέλει για υφιστάμενο κάποιον με ωραία εξωτερικά χαρακτηριστικά με πιθανούς λόγους (α) να θεωρεί ότι οι ωραίοι είναι λιγότερο έξυπνοι (β) πώς ένας ωραίος άντρας είναι πιο επικίνδυνος ανταγωνιστής και (γ) πώς κάποιος με αυτά τα χαρακτηριστικά θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των γυναικών, τραβώντας εκείνος τα βλέμματα, αντί για τον manager, ο οποίος έχει συνηθίσει να αποτελεί το επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
gr.askmen.com