Στην Αθήνα η συνάντηση των European Young Leaders “40 under40”

    Από: Startup Team

Από τις 13 ως τις 15 Ιουνίου πραγματοποιείται στην Αθήνα η επόμενη συνάντηση – σεμινάριο των European Young Leaders «40 under 40» (διακριθέντες Ευρωπαίοι με ηγετική δραστηριότητα και ηλικία κάτω των 40 ετών).

Ο Δημήτρης Τσίγκος, CEO της StartTech Ventures και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Νέων Επιχειρηματιών και της Ελληνικής Ένωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων, θα δώσει το παρόν στη συνάντηση αφού εδώ και αρκετούς μήνες έχει επιλεγεί να βρίσκεται ανάμεσα στους «40 under 40».

Επίσης, στις 15 Ιουνίου στο πλαίσιο της συνάντησης αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον και η τοποθέτηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος θα ανταλλάξει πολύτιμες απόψεις με τους «40 under 40» σε σημαντικά ζητήματα.

Το πρόγραμμα European Young Leaders «40 under 40» είναι ιδιαίτερη πρωτοβουλία που στοχεύει στην ανάπτυξη μίας νέας γενιάς προσωπικοτήτων από διαφορετικές εθνικότητες, οι οποίοι όμως διατηρούν ξεκάθαρη γνώμη και δυνατότητα επιρροής.

Το εν λόγω σεμινάριο στη Αθήνα θα φιλοξενηθεί σε δύο χώρους, στο Μουσείο της Ακρόπολης αλλά και στη Βουλή. Θα επικεντρωθεί σε πολύ επίκαιρα ζητήματα όπως η οικονομική κρίση και οι τρόποι αντιμετώπισής της, η κατάσταση που αναμένεται να επικρατήσει στο μέλλον και οι προκλήσεις που τίθενται με φόντο την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να τοποθετηθούν σε θέματα όπως η αντιμετώπιση της ανεργίας, η έλλειψη εμπιστοσύνης προς τους θεσμούς και οι ιδανικές μέθοδοι για την ανοικοδόμηση ενός νέου ευρωπαϊκού δημοκρατικού μοντέλου διακυβέρνησης.

Η συνάντηση των European Leaders «40 under 40» πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ευρωπαίκής Ένωσης και διοργανώνεται από τους φορείς EuropaNova και Friends of Europe.

Περισσότερα για την πρωτοβουλία European Young Leaders for 2012 –2013 μπορείτε να δείτε Εδώ.