Οι επιλογές που θα σε κάνουν πιο επιτυχημένο άντρα

    Από: Startup Team
πηγή: gr.askmen.com

Καθώς περνούν τα χρόνια φαντάζομαι όλοι αντιλαμβανόμαστε σιγά σιγά πώς οι προτεραιότητές μας έχουν κάπως μπερδευτεί. Για αλλού πηγαίναμε κι αλλού έχουμε βρεθεί.

Μπορεί να φταίει η κρίση. Μπορεί να φταίνε οι επιλογές μας. Μπορεί απλά να ζούσαμε σε μια ουτοπία -που ήταν πάντα πολύ μακριά από εμάς. Ίσως όμως έχουμε μπερδέψει κάτι πιο βασικό.

Επιτυχία θα πει ευτυχία κι όχι νούμερα. Όχι αριθμοί σε τραπεζικό λογαριασμό, ούτε followers στο instagram, ούτε καν μια γυναίκα-τρόπαιο δίπλα μας.

Το βασικό ζήτημα παραμένει το εξής: πώς δηλαδή θα είμαστε καλά κι ευτυχισμένοι με τον εαυτό μας. Αφού εκεί βρίσκεται και το κλειδί της πραγματικής επαγγελματικής επιτυχίας.

Η βασική ερώτηση: «Τι με κάνει ευτυχισμένο;»

Μη φοβάσαι ποτέ να το ρωτήσεις. Αυτή πρέπει να είναι η πυξίδα σου. Όχι πόσα λεφτά, πόσα bonus, τι ωράριο, με ποιους δουλεύεις και γιατί. Προφανώς είναι σημαντικά όλα αυτά αλλά αν δεν σε κάνουν ευτυχισμένο, ποιο το νόημα; Κοίτα να ακολουθείς το όνειρό σου. Άσχετα με το κόστος που μπορεί να έχει αυτό. Θα κοιμάσαι πιο ήσυχος και σίγουρα, τελικά, θα έχει μεγαλύτερες πιθανότητες αποτυχίας.

Να έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου

Αν δεν πιστέψεις εσύ σε εσένα, τότε ποιος να το κάνει και γιατί; Το να έχεις αμφιβολίες, δε σημαίνει ότι δεν είσαι στον σωστό δρόμο. Ναι, θα υπάρξουν εμπόδια Ναι, θα υπάρξουν αναποδιές. Σίγουρα θα βρεθούν κάποιοι να σου βάλουν τρικλοποδιές. Απλά μην τα παρατάς εύκολα. Μάλλον ποτέ μην τα παρατάς και έχε πάντα στο μυαλό σου σαν πυξίδα την προηγούμενη ερώτηση.

Ευγνωμοσύνη, αυτή η αρετή

Καλό είναι να θυμάσαι κάθε πρωί εκείνα που έχεις καταφέρει. Μαζί με τα λάθη και τις αποτυχίες σου. Για να κάνεις έναν μικρό απολογισμό. Και να καταλάβεις ότι θα έπρεπε να είσαι ευγνώμων για αυτά που έχεις πετύχει. Αλλά και για αυτά που έχεις. Γιατί ξέρεις κάτι; Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Και κυρίως η υγεία σου. Ενώ από εκεί, από αυτή την τόσο βασική προϋπόθεση, μπορείς πάντα να ξεκινάς για νέες περιπέτειες.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
gr.askmen.com