Που ξοδεύουν τα χρήματά τους οι επιτυχημένοι άνθρωποι

    Από: Startup Team
πηγή: gr.askmen.com

Μία από τις πιο δημοφιλείς φράσεις είναι ότι τα λεφτά δε φέρνουν την ευτυχία. Αυτό είναι αλήθεια, ωστόσο τα χρήματα, και πιο συγκεκριμένα, ο τρόπος που κάποιος τα διαχειρίζεται, μπορεί να δημιουργήσουν τις συνθήκες για ευτυχισμένες στιγμές.

H συγγραφέας των βιβλίων All the Money in the World: What the Happiest People Know About Wealth και I Know How She Does It: How Successful Women Make the Most of Their Time, Laura Vanderkam έχει αναλύσει με λεπτομέρεια τις οικονομικές συνήθειες των επιτυχημένων αλλά και ευτυχισμένων ανθρώπων και καταλήγει στις παρακάτω τρεις.

Επενδύουν σε εμπειρίες

Οι χαρούμενοι άνθρωποι γνωρίζουν καλά ότι η διάθεσή μας απέναντι σε υλικά αγαθά μπορεί να αλλάξει με το πέρασμα του χρόνου- συνηθίζουμε, βαριόμαστε και θέλουμε αλλαγές. Έτσι επενδύουν σε εμπειρίες: ένα ταξίδι, μια έξοδος με φίλους, μια επίσκεψη σε ένα μουσείο ή σε μια συναυλία. Αυτές οι στιγμές είναι πραγματικά αναντικατάστατες.

Ξοδεύουν χρήματα ώστε να κερδίσουν χρόνο

Ο χρόνος είναι αδιαμφισβήτητα το πιο πολύτιμο αγαθό- ένα αγαθό το οποίο κυλάει κυριολεκτικά σαν νερό μέσα από τα χέρια μας. Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι επενδύουν σε ό,τι μπορεί να τους εξασφαλίσει λίγο παραπάνω χρόνο: ένα ακριβότερο μεταφορικό μέσο για λιγότερη ταλαιπωρία, ένας βοηθός για δραστηριότητες που για τους ίδιους θα ήταν χρονοβόρες (κηπουρική), ένας καλύτερος εξοπλισμός στα εργαλεία της δουλειάς (όπως για παράδειγμα, ο υπολογιστής), ώστε να είναι πιο αποτελεσματικά.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
gr.askmen.com