Τάσεις Προσλήψεων για το 2ο εξάμηνο του 2013

    Από: Startup Team

Είναι πραγματικό το κλίμα αισιοδοξίας που υπάρχει στην Ελλάδα; Μεταφράζεται σε προσλήψεις και οικονομική ανάκαμψη; Το ALBA Graduate Business School at the American College of Greece ανακοινώνει την έναρξη της έρευνας Δείκτης Τάσεων Αγοράς Εργασίας για το 2ο εξάμηνο του 2013.  Το online ερωτηματολόγιο θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι και τα τέλη του Ιουλίου.

Στα αποτελέσματα του 1ου εξαμήνου του 2013 της Πανελλήνιας έρευνας Δείκτης Τάσεων Αγοράς Εργασίας, το 26,3% των επιχειρήσεων του δείγματος δήλωσε ότι ενδέχεται να προβεί σε μείωση του εργατικού δυναμικού μέχρι τον Ιούνιο ενώ άλλο ένα 32.6% θα μείωνε τους μισθούς.

Η έρευνα διενεργείται από το Τμήμα Εφαρμοσμένης Έρευνας & Καινοτομίας του ALBA Graduate Business School κάθε 6 μήνες και έχει ως στόχο την καταγραφή των τάσεων που επικρατούν στις διαδικασίες προσέλκυσης και επιλογής στελεχών αλλά και την καταγραφή των προσδοκιών για τους επόμενους έξι μήνες, στην Ελλάδα. Ο 2ος κύκλος (2ο εξάμηνο) του 2013 διεξάγεται κατά το χρονικό διάστημα Ιούνιος-Ιούλιος 2013 με την υποστήριξη του Kariera.gr, της PEOPLECERT και του HR Professional. Το ειδικό θέμα του κύκλου αυτού αφορά την απασχολησιμότητα των νέων και πως οι εταιρείες ενεργούν προς την ανάπτυξη και την βελτίωση της. Αποτελεί μέρος της μεγάλης έρευνας που ξεκίνησε πριν από μερικούς μήνες με πρωτοβουλία της Citi Ελλάδος και την χρηματοδότηση του Citi Foundation.

Ο Δείκτης RCI έχει καθιερωθεί ως το βαρόμετρο της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα από το 2006 και είναι ο μοναδικός δείκτης για την χώρα μας που παρουσιάζεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης .

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα:

www.alba.edu.gr/rci