Όλα όσα μπορούν να εκτοξεύσουν το Bitcoin στην κορυφή

    Από: Startup Team
πηγή: gr.askmen.com

Μετά από μια άσχημη διόρθωση, το Bitcoin πραγματοποιεί δυναμικό comeback. Το «νόμισμα του λαού» έχει ενισχυθεί κατά περισσότερο από 1,5% τις τελευταίες ημέρες, ξεπερνώντας τα 9.000 δολάρια. Αυτό αντιστοιχεί σε άνοδο 50% από τα πρόσφατα χαμηλά του, που είναι ενθαρρυντικό σημάδι για τους «ταύρους» του Bitcoin.

Θα φτάσει και θα ξεπεράσει ποτέ το ψηφιακό νόμισμα το παλιό του υψηλό; Κάποιοι ειδικοί πιστεύουν πως θα το κάνει, δεδομένου ότι τρία πράγματα είναι ευνοϊκά για το Bitcoin.

Το πρώτο πράγμα είναι τα υψηλότερα ποσοστά αποδοχής του Bitcoin ως μέσου αποθήκευσης αξίας και μέσου συναλλαγών, δύο κοινές λειτουργίες μεταξύ των συμβατικών νομισμάτων.

Αυτό, κατ επέκτασιν, θα χρειαστεί καλύτερη υποδομή ως προς την ασφάλεια. «Αν υποθέσουμε ότι το Bitcoin θα χρησιμοποιηθεί ως μέσο διαφύλαξης αξίας στο μέλλον (δηλαδή ως ψηφιακός χρυσός), θα χρειαστούν πιο ασφαλείς υποδομές που θα καλύπτουν ολόκληρο το οικοσύστημα των κρυπτονομισμάτων προκειμένου ο κόσμος να εμπιστευτεί το νέο χρηματοοικονομικό μέσο και να αρχίσει να το χρησιμοποιεί», λέει ο Christian Ferri, Πρόεδρος και CEO της BlockStar. «Μόλις συμβεί αυτό, περισσότεροι άνθρωποι θα ανέβουν στο τρένο, οπότε μια υποδομή που να μπορεί να επεκταθεί είναι κρίσιμη».

Η βελτιωμένη ασφάλεια στις υποδομές θα βοηθήσει το Bitcoin να βελτιώσει τη λειτουργία του ως μέσου διαφύλαξης αξίας, αλλά όχι τη λειτουργία του ως μέσου συναλλαγών. Τι θα βελτιώσει το δεύτερο; Αναβαθμίσει στο πρωτόκολλο που θα σταθεροποιήσουν την καθημερινή αξία του Bitcoin. «Εάν γίνουν αλλαγές στο πρωτόκολλο που θα επιστρέψουν στο Bitcoin να γίνει μέσο για καθημερινές συναλλαγές (πχ να πληρώνετε τον καφέ σας με Bitcoin), θα χρειαστούμε έναν μηχανισμό σταθερότητας. Με αυτό τον τρόπο, ο καφές σας δεν θα στοιχίζει 5 δολάρια σήμερα και 50 δολάρια αύριο», προσθέτει ο Ferri.

Η συνέχεια στο Forbes.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
gr.askmen.com