Erasmus για Νέους Επιχειρηματίες – Εσύ ακόμη να φτιάξεις τη βαλίτσα σου;

    Από: Startup Team
πηγή: entre.gr

Το Erasmus για Νέους Επιχειρηματίες είναι ένα πρόγραμμα διασυνοριακής ανταλλαγής το οποίο προσφέρει σε νέους ή φιλόδοξους επιχειρηματίες την ευκαιρία να αποκομίσουν γνώσεις από έμπειρους επιχειρηματίες οι οποίοι διευθύνουν μικρές επιχειρήσεις σε κάποια από τις συμμετέχουσες στο πρόγραμμα χώρες.

Η ανταλλαγή εμπειριών πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της παραμονής κοντά στον έμπειρο επιχειρηματία, γεγονός που βοηθά το νέο επιχειρηματία να αποκτήσει τις απαραίτητες δεξιότητες για τη διοίκησης μίας μικρής επιχείρησης. Ο επιχειρηματίας υποδοχής ωφελείται από τις νέες προοπτικές που παρέχονται για την επιχείρησή του/ της και αποκτά την ευκαιρία να συνεργαστεί με εταίρους από άλλες χώρες ή να ενημερωθεί για νέες αγορές.

Ο Νέος Επιχειρηματίας μπορεί να διαμείνει σε κάποια από τις 38 συμμετέχουσες χώρες της Ευρώπης και να «φιλοξενηθεί» από έναν επιχειρηματία υποδοχής για διάστημα από 1 έως 6 μήνες. Επιπλέον φέτος στο πρόγραμμα εντάσσονται και χώρες εκτός Ευρώπης. Πιο συγκεκριμένα ο Νέος Επιχειρηματίας μπορεί τα ταξιδέψει σε Νέα Υόρκη, Πενσυλβάνια, Σιγκαπούρη ή Ισραήλ για διάστημα 1 έως 3 μηνών. Ανάλογα με τη χώρα στην οποία θα ταξιδέψουν, οι Νέοι Επιχειρηματίες λαμβάνουν αντίστοιχο μηνιαίο ποσό χρηματοδότησης προκειμένου να καλύψουν έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής.

Πως μπορώ να συμμετάσχω;
  1. Μπες στο site www.erasmus-entrepreneurs.eu/
  2. Συμπλήρωσε την ηλεκτρονική αίτηση
  3. Επέλεξε ως Ενδιάμεσο Οργανισμό (Intermediary Organization) το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας (Institute of Entrepreneurship Development)

Με το που γίνει δεκτή η αίτησή σου μπορείς να δεις τον κατάλογο με τους Επιχειρηματίες Υποδοχής στην Ευρώπη. Ταίριαξε με έναν και ετοίμασε τη βαλίτσα σου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας (Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Θοδωρής Αλεξάνδρου, 2410626943, talexandrou@entre.gr).

διαβάστε περισσότερα εδώ:
entre.gr